Leaders

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΤΣΑΣ

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκτέλεση μεγάλων και πολύπλοκων συναλλαγών, όπως επίσης και στην ολοκλήρωση κρίσιμων επιχειρηματικών συμφωνιών διαδραματίζει η AXIA Ventures Group. Ένας στιβαρός, ιδιωτικός όμιλος επενδυτικής τραπεζικής, που κερδίζει επάξια θέση ανάμεσα στις επιδραστικότερες δυνάμεις της αγοράς.

Ο Γεώργιος Λινάτσας, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της AXIA, είναι η ηχηρότερη έξωθεν μαρτυρία της. Διαθέτει εμπειρία άνω των 25 ετών στον ευρύτερο επενδυτικό τομέα, ενώ έχει σημαντική συμβολή σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εξαγορές και συγχωνεύσεις, στη χώρα.

Πλάι του, ο Δημήτρης Αθανασόπουλος. Επίσης συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, αλλά και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ομίλου. Μοιράζοντας το χρόνο του ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Ευρώπη, διαθέτει προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 20 ετών στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ο Αντώνης Αχιλλεούδης συμπληρώνει την τριάδα στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της AXIA Ventures Group, που δραστηριοποιείται στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής καθώς και στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών προς μεγάλες επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και θεσμικούς επενδυτές.

Η ΑΧΙΑ διατηρεί παρουσία σε βασικές αγορές της νότιας Ευρώπης καθώς επίσης και στις ΗΠΑ. Αναγνωρισμένη το 2021 ως Best Investment Bank Greece από το International Banker αλλά και πολλαπλώς στο παρελθόν από τον παγκοσμίου φήμης ανεξάρτητο οργανισμό Euromoney Awards of Excellence.

Ο Γιώργος Λινάτσας και τα άλλα στελέχη υποστηρίζουν ιδιαίτερα έντονα, εδώ και καιρό, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τροχιά ανάκαμψης που -COVID επιτρέποντος- όμοιά της δεν θα έχουμε ξαναδεί εδώ και δεκαετίες… Με τη ζήτηση για ελληνικά assets σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, με συμφωνίες ιδιωτικών συναλλαγών σε valuations που φάνταζαν ανέφικτα πριν μόλις μερικά εξάμηνα, αλλά και με την οικονομία να αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς για τα επόμενα χρόνια. Και όπως δείχνει το ιστορικό των συναλλαγών στις οποίες συμμετείχαν πέρσι μάλλον έχουν δίκιο. Επισημαίνεται μάλιστα από την πλευρά τους, ότι μόλις γίνει ξεκάθαρο ότι η χώρα θα περάσει στην επενδυτική βαθμίδα οι επενδυτές θα δούνε το ελληνικό equity story με άλλο μάτι.

Ενδεικτικά, η ΑΧΙΑ κατείχε κομβικό ρόλο στη 2η μεγαλύτερη σε μέγεθος τιτλοποίηση κόκκινων δανείων στην Ευρώπη ύψους 10,8 δισ. από την Alpha Bank, σε συνδυασμό με την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού στην εταιρία διαχείρισης απαιτήσεων Cepal. Επιπρόσθετα έδρασε ως Advisor & Global Coordinator στην ΑΜΚ της Attica Bank και συμμετείχε: Στις ΑΜΚ της Πειραιώς και της Alpha Bank, στη 1η έκδοση ομολογιών της ΔΕΗ, στη στρατηγική συνεργασία της ιταλικής Nexi με την Alpha Bank, στις εξαγορές του 12,6% της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο από την Eurobank και του 10,24% του Χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου από το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και στις εκδόσεις ομολόγων της Eurobank και της Alpha Bank. Μετείχε ακόμη στο placement της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της Intralot ύψους 750 εκατ. ευρώ, στην αναδιάρθρωση του δανεισμού της Folli Follie ύψους 249,5 εκατ. ευρώ και την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ.

Στην όλη δραστηριότητα εντάσσονται ακόμη η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή από την Alpha Bank για την από κοινού αξιοποίηση ακινήτων αξίας 535 εκατ. ευρώ, η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου Vision 2025 των ΕΛΠΕ και η προετοιμασία της παρουσίασης του στρατηγικού πλάνου του Υπερταμείου.

Το σημαντικό εύρος όλων αυτών των συναλλαγών (άνω των 18 δισ.) καταδεικνύει και τις δυνατότητες που έχει η ομάδα της ΑΧΙΑ Ventures Group. Με ιδιαίτερη συνεισφορά και στο brain regain της χώρας, καθώς τους τελευταίους 18 μήνες έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της ΑΧΙΑ τέσσερις senior executives που άφησαν το Λονδίνο για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα