Leaders

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ

H ανάπτυξη της ιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα σύμφωνα με τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές, είναι η κεντρική στόχευση του Δημήτρη Σπυρίδη. Διευθύνοντα Συμβούλου αλλά και μέτοχου στο σχήμα του Hellenic Healthcare Group (HHG) που μετά από διαδοχικές εξαγορές, έχει καταστεί ο… εθνικός πρωταθλητής στον τομέα της παροχής ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

Με σπουδές βιοϊατρικού μηχανικού και άριστος γνώστης της αγοράς, ο 55 χρόνος Δημήτρης Σπυρίδης είναι ένας πολλαπλά επιδραστικός manager στο εξόχως σημαντικό υγειονομικό πεδίο. Όπου και πρωταγωνιστεί το σχήμα του HHG, που αποτελεί τον διακριτό επενδυτικό βραχίονα στην Ελλάδα για το γιγαντιαίο fund CVC Capital, εκπροσωπούμενο από τον Άλεξ Φωτακίδη.

Στο χαρτοφυλάκιο δραστηριοτήτων του Hellenic Healthcare Group βρίσκονται έξι νοσοκομεία (Υγεία, Metropolitan Hospital, Metropolitan General, Μητέρα, Λητώ, Creta Interclinic) στα οποία προστίθεται ακόμη ένα: το Απολλώνειο στη Λευκωσία της Κύπρου.

Επιπρόσθετα, το HHG διαθέτει τρεις εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων, γενετικής και υπηρεσιών υγείας στις επιχειρήσεις, μια καινοτόμο ψηφιακή υπηρεσία απομακρυσμένης ιατρικής περίθαλψης, καθώς και τα προηγμένα διαγνωστικά κέντρα Health Spot.

Για τον Όμιλο Hellenic Healthcare, που έχει περίπου 6.400 συνεργαζόμενους γιατρούς και 4.300 άτομα προσωπικό, το 2021 υπήρξε ακόμη μια παραγωγική χρονιά. Τα έσοδα αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση και να φτάσουν στα 430 εκατ. ευρώ. Ξεπερνώντας τα προ πανδημίας επίπεδα του 2019, με την προσθήκη των νέων δραστηριοτήτων.

Η περσινή χρονιά επέφερε αυξητικές πιέσεις στα κόστη ενέργειας, όπως επίσης στην παραγωγή αλλά και στα μεταφορικά του νοσοκομειακού υλικού. Άνοδος υπήρξε και στα κόστη μισθοδοσίας, καθώς ο Όμιλος προχώρησε σε ενέργειες επιβράβευσης και ενίσχυσης των αμοιβών του παραγωγικού προσωπικού.

Την ίδια στιγμή και παρά την πανδημία, το επενδυτικό πρόγραμμα εξελίσσεται χωρίς καμία περικοπή, με την υλοποίηση επενδύσεων 34εκατ. ευρώ για το 10μηνο του 2021. Και 120εκατ. ευρώ, την τελευταία τριετία.

Η εξαγορά του νοσοκομείου Απολλώνειο έρχεται να επεκτείνει τη δραστηριότητα του Ομίλου στην αναπτυσσόμενη αγορά υγείας της Κύπρου. Επί ελληνικού εδάφους δόθηκε βάρος στην ανάπτυξη 4 νέων προηγμένων διαγνωστικών κέντρων στη Γλυφάδα, την Κηφισιά, το Περιστέρι και το Πειραιά, υπό την ονομασία HealthSpot by HHG.

Στον τομέα της πρωτοποριακής τεχνολογίας αναπτύχθηκε η πλατφόρμα GoBackSafe, παρέχοντας σχεδόν σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, τη δυνατότητα άμεσου διαγνωστικού ελέγχου Covid μέσα από τη χρήση απλής εφαρμογής στο κινητό. Επίσης, ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του «Digital Clinic», μίας ψηφιακής κλινικής για άμεση ιατρική εξέταση, που είναι διαθέσιμη μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, για όσους βρίσκονται μακριά από πρόσβαση σε γιατρό ή νοσοκομείο. Πρόσφατα μπήκε σε λειτουργία και το πρόγραμμα Home Care, παρέχοντας νοσηλεία στο σπίτι. Ενώ με τη δημιουργία του my-Ygeia, o προσωπικός φάκελος υγείας του ασθενή σε ηλεκτρονική εφαρμογή, προσφέρει άμεση και εύκολη πρόσβαση στο αρχείο κάθε ασθενή, εξεταζόμενου στα θεραπευτήρια και διαγνωστικά κέντρα του Ομίλου.

Μια ακόμα πρωτοπορία αποτέλεσε η ίδρυση του HEAL Academy, που αποτελεί το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και τη Ν.Α Ευρώπη κέντρο μετεκπαίδευσης. Το οποίο απευθύνεται σε ιατρούς, νοσηλευτές και γενικότερα επαγγελματίες υγείας.

Διαχρονικό στοίχημα για τον Όμιλο αποτελεί η ανάπτυξη της αγοράς υπηρεσιών υγείας. Και γι’ αυτό είναι σε συνεργασία με όλη την ασφαλιστική αγορά, προσφέροντας επιλογές σε όλους τους φορείς, ώστε να διαμορφώσουν ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες του Ομίλου.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα