Leaders

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΑΡΡΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου είναι ο ισχυρός άνδρας της ασφαλιστικής αγοράς. Όχι μόνο γιατί διανύει την 5η θητεία του ως πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, τυγχάνοντας καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης από τον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά και γιατί, ως επικεφαλής του ομίλου της Eurolife FFH, έχει καταφέρει να τον καταστήσει τον πιο κερδοφόρο του ασφαλιστικού κλάδου, επί σειρά ετών.

Με μακρά ιστορία στην ασφαλιστική βιομηχανία -έχει θητεύσει σε πολυεθνικούς ομίλους όπως αυτός της Allianz στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα -, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου κλείνει 16 χρόνια στο τιμόνι της Eurolife FFH και ξεχωρίζει για την αποτελεσματικότητά του. Έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του μετόχου της Eurobank και επενδυτή στη Eurolife FFH, Prem Watsa, που είδε στο πρόσωπό του τον ιδανικό συνεργάτη για την ανάπτυξη της ασφαλιστικής δραστηριότητάς του στην Ελλάδα.

Οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο φέροντας τον όμιλο στις κορυφαίες θέσεις της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ η σωρευτική απόδοση που πέτυχε ο όμιλος για τους μετόχους του από το 2016, οπότε και εξαγοράστηκε κατά 80% από τον όμιλο Fairfax, προσεγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου συνοψίζει την προσέγγισή του για το ασφαλιστικό προϊόν στην αναγκαιότητα που έχει για τα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας – και όχι τόσο τα εύπορα. Θέλοντας να δώσει αυτή την έμφαση στη δραστηριότητα της Eurolife FFH έχει ως μότο τη φράση «η ασφάλιση είναι πρώτα από όλα για τους πολλούς, για να προστατεύουν αυτό που, με τόσες στερήσεις, καθημερινά καταφέρνουν».

Η Eurolife FFH εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, στον 9ο όροφο κτιριακού συγκροτήματος επί της οδού Πανεπιστημίου 33-35. Το οποίο έχει μπροστά του το ιστορικό οικοδόμημα της οικίας Ράλλη, ένα από τα ελάχιστα δείγματα αστικής αρχιτεκτονικής της οθωνικής περιόδου. Από τον ιστορικής αύρας χώρο, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της κτιριακής επένδυσης της Eurolife FFH και που ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου έχει μετατρέψει σε ζωντανό χώρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και συναντήσεων, ξεδιπλώνεται και η στρατηγική του ομίλου.

Στο πλαίσιο των πυκνών δραστηριοτήτων, ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται και η κοινωνική προσφορά. Μια πρωτοβουλία της Eurolife FFH μαζί με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό HOPEgenesis για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας με την υιοθεσία των γυναικών που θέλουν να αποκτήσουν παιδί σε απομακρυσμένες περιοχές, στις οποίες δημιουργούν και παιδικούς σταθμούς. Από τους συνολικά 10 παιδικούς σταθμούς που θα δημιουργήσει η Eurolife FFH μέχρι το 2023, έχουν ήδη παραδοθεί οι σταθμοί σε Πάτμο, Άγραφα, ενώ προχωρούν οι εργασίες σε Καστελλόριζο, Ανάφη, Άνω Κουφονήσι, Νίσυρο, Χάλκη, Κάσο, Τήλο και Λειψούς.

Αεικίνητος ως προσωπικότητα ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής, για επαγγελματικούς κυρίως, αλλά και για οικογενειακούς λόγους. Πολυσχιδής, ξεχωρίζει για την καλλιτεχνική του φύση μέσα από την ενασχόλησή του με τη φωτογραφία, την οποία ανακάλυψε σε νεαρή ηλικία και έκτοτε δεν εγκατέλειψε ποτέ. Η σχέση του με την τέχνη δεν υπήρξε ποτέ ευκαιριακή, αφού καταφέρνει να κερδίζει χρόνο για αυτή και μέσα από ατομικές ή συλλογικές εκθέσεις να οργανώνει τις σκέψεις του και τα συναισθήματα που απαθανατίζει. Η ίδια ακριβώς φιλοσοφία τον διακρίνει και στη δουλειά του και δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος δεν χάνει ευκαιρία να τονίσει σε όλους τους τόνους ότι ο όμιλος που εκπροσωπεί έχει ως core business την ασφάλιση.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα