Icons

ΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ

«Το καλό βρίσκει όσους περιμένουν» προτάσσει το διάσημο αγγλοσαξονικό ρητό. Η Άννα Χατζηνάσιου το επιβεβαιώνει.

Την πρώτη χρονιά της πανδημίας, που ξέσπασε το 2020, ακυρώθηκαν οι περισσότερες διεθνείς φουάρ και το καλλιτεχνικό τοπίο είχε μαρμαρώσει. Στην εκπνοή όμως του 2021, η επιμελήτρια και σύμβουλος τέχνης (κόρη του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου) βρέθηκε κατά σειρά στη Βασιλεία (στη μεγάλη Art Basel), στην παριζιάνικη Fiac και φυσικά στην ημέτερη Art Athina. Προσφέροντας ένα κράμα έντονων και απολαυστικών εμπειριών στους συλλέκτες.

Τη χρονιά που μόλις έφυγε και παρά την αδράνεια που επικράτησε στο χώρο, την ιδρύτρια της εταιρείας συμβούλων τέχνης Ach Art Advisory, Άννα Χατζηνάσιου, την εμπιστεύτηκαν μικροί και μεγάλοι συλλέκτες, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Το περσινό καλοκαίρι διοργάνωσε την έκθεση της Λάρας Σταφυλοπάτη στη νέα γκαλερί των Σπετσών Baraka Art Space, στο Παλιό Λιμάνι του νησιού. Όλα τα έργα πουλήθηκαν. Νωρίτερα, είχε οργανώσει μεταξύ των άλλων, την αξιόλογη συλλογή σύγχρονης τέχνης του επιχειρηματία Χρύσανθου Πανά.

Τίποτα όμως δεν τράβηξε την προσοχή του ευρύτερου κοινού όσο η επιμέλεια των έργων τέχνης που κοσμούν το O’ Pari, ένα γιοτ 95 μέτρων, του εφοπλιστή Πάρη Δράγνη. Η συνεργασία της Άννας Χατζηνάσιου με την κατασκευάστρια εταιρεία Golden Yachts σταθεροποιήθηκε πέρσι και αναμένεται να δώσει και άλλους καρπούς.

Η πιο πρόσφατη δράση της Άννας Χατζηνάσιου, κέντρισε επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το εντυπωσιακό εστιατόριο Milos του Κώστα Σπηλιάδη, στην οδό Κολοκοτρώνη 3 πίσω από την παλιά Βουλή, εγκαινιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και φιλοξενεί έργα δικής της επιλογής.

Στην ευάερη, ψηλοτάβανη σάλα με το στιλπνό μάρμαρο και το βαρύτιμο ξύλο, έχουν περίοπτη θέση έργα (γλυπτικής και ζωγραφικής) σημαντικών δημιουργών: Αθανάσιος Αργιανάς, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Ευριδίκη Σπηλιάδη, Πάνος Τσαγκάρης.

Το γλυπτό με δίχτυα και φωτεινά ψάρια του Δημήτρη Φόρτσα κλείνει το μάτι στη γκουρμέ ψαροφαγία του εστιατορίου. Τα μαρμάρινα εδώλια του Τομ Βον Κένελ δένουν αρμονικά με τον διάκοσμο.

Με την προσωπική σφραγίδα όλα αυτά, της ιδιαίτερα επιδραστικής συμβούλου και επιμελήτριας τέχνης (από τις κορυφαίες του είδους, στη χώρα) που μετέχει πάντα σε ό,τι πιο πρωτοποριακό συμβαίνει.

Ειδικά σε ότι αφορά την περσινή χρονιά η Άννα Χατζηνάσιου εδραίωσε μία νέα πτυχή στον τομέα της: Την επιμέλεια σύγχρονης τέχνης σε χώρους έξω-καλλιτεχνικούς. Ταυτίζεται εν ολίγοις με ένα niche στο επάγγελμα των επιμελητών και συμβούλων τέχνης. Καθώς τέχνη και ντιζάιν τείνουν να αντιμετωπίζονται πλέον όλο και περισσότερο ως αδιαίρετη ενότητα από τα διεθνή μουσεία, τους συλλέκτες και τους επαγγελματίες, εκείνη διαθέτει ήδη μια κεκτημένη δυναμική.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα