Leaders

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τη μεγάλη ευθύνη να οδηγήσει τη Vivartia στη «νέα εποχή», μετά την εξαγορά από το CVC Capital, έχει αναλάβει, από τον περσινό Απρίλιο, ο πολλαπλά δοκιμασμένος και εξαιρετικά αποτελεσματικός μάνατζερ Θανάσης Παπανικολάου.

Οι κινήσεις του αμερικανικού fund τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή δείχνουν ξεκάθαρα την πρόθεσή του να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο και στον κλάδο των τροφίμων και της εστίασης. Έχοντας ως κεντρική στόχευση τη δημιουργία ενός εθνικού πρωταθλητή. Με τη Vivartia να κινείται με άξονα την περαιτέρω ενδυνάμωση της ήδη ισχυρής παρουσίας της, τόσο στην ελληνική αγορά όσο και διεθνώς.

Η στρατηγική επιλογή του CVC Capital να επενδύσει στον Θανάση Παπανικολάου και να τον θέσει επικεφαλής, στη νευραλγικής σημασίας θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Vivartia, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Άλλωστε, ο οξυδερκής μάνατζερ είχε αναλάβει προηγουμένως τη δύσκολη αποστολή να εξυγιάνει τον Όμιλο της MIG, καταφέρνοντας να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις και τα σημαντικά προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει.

Σχεδόν έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής της Vivartia, ο Θανάσης Παπανικολάου ανέλαβε ακόμη μία σημαντική διοικητική θέση. Στον κλάδο των γαλακτοκομικών αυτήν τη φορά, η ανάπτυξη του οποίου αποτελεί βασική προτεραιότητα του ομίλου για τα επόμενα χρόνια. Πλέον, εκείνος είναι που ασκεί παράλληλα και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΛΤΑ.

Ο Θανάσης Παπανικολάου, με πολύχρονη θητεία στο λιανεμπόριο και στην Οργάνωση και Διοίκηση μεγάλων οργανισμών -έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Γενικός Διευθυντής στην Continent Hellas (Carrefour)- είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Το CVC συνέχισε τις επενδυτικές κινήσεις στον κλάδο των τροφίμων και μετά την απόκτηση της Vivartia. Αρχικά στον τομέα των γαλακτοκομικών όπου ανακοίνωσε τη συμφωνία του με τους μετόχους της «Δωδώνη» βάσει της οποίας αποκτά πλειοψηφική συμμετοχή στη SI Foods Holding Ltd, βασικό μέτοχο της γαλακτοβιομηχανίας. Λίγους μήνες μετά, η Vivartia προχώρησε και στην ενίσχυση της παρουσίας της σε μια κατηγορία που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, αυτή της κατεψυγμένης ζύμης, αποκτώντας περαιτέρω ποσοστό στις εταιρείες «Ελληνική Ζύμη» και «Άλεσις».

Πρόσφατα και στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του μοντέλου λειτουργίας της, η Vivartia προχώρησε σε συγχωνεύσεις των θυγατρικών εταιρειών δημιουργώντας ουσιαστικά τρεις βραχίονες στους κλάδους που δραστηριοποιείται. Η αρχή έγινε με την Good’ys να απορροφά την Εverest, τη La Pasteria και την Evercat, με τη σύσταση της Food Services Ηoldings. Ακολούθως, το ίδιο έγινε με τη Frozen Holdings στα κατεψυγμένα, υπό την Μπάρμπα Στάθης και την Dairy Holding στον κλάδο των γαλακτοκομικών, υπό τη Δέλτα.

Στην «επόμενη μέρα» της Vivartia με το νέο μοντέλο λειτουργίας, o Θανάσης Παπανικολάου είναι εκείνος που θα συνεχίσει να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Άλλωστε, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά και από πρώτο χέρι, τόσο τον χώρο της εστίασης όσο και τις δυνατότητες της Vivartia και των εταιρειών που την συνθέτουν, έχοντας διατελέσει επικεφαλής της.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα