ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΛΤΗΣ

CEO, ALPHA BANK

Η μεθοδικότητα και η αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζει τον CEO της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη, τον δικαίωσε σε ό,τι αφορά την προσήλωσή του στον μετασχηματισμό της Τράπεζας μέσω της υλοποίησης του project Galaxy.

Η εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου για το μετασχηματισμό της Alpha Bank σε μια «καθαρή» τράπεζα, απαλλαγμένη από το άγος των «κόκκινων» δανείων, αποτέλεσε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση της Alpha Bank, το μεγάλο στοίχημα του Βασίλη Ψάλτη. Το ξέσπασμα της πανδημίας μπορεί να ανέβαλε τον προγραμματισμό για το χρόνο υλοποίησης της συναλλαγής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ματαίωσε το σχεδιασμό της διοίκησης για την ολοκλήρωση «της μεγαλύτερης τιτλοποίησης στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη», όπως ο ίδιος επισημαίνει κάθε φορά που αναφέρεται στο project.

Έναν χρόνο μετά, και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το σχέδιο βαίνει στην ολοκλήρωσή του, εξέλιξη που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Τράπεζας και πιστώνεται στις άοκνες προσπάθειες του επικεφαλής της Alpha Bank.

Η μεθοδικότητα του CEO της Alpha Bank ξεχωρίζει και στον τρόπο με τον οποίο προωθεί όλα τα παράλληλα βήματα για τον μετασχηματισμό της Τράπεζας. Η συμφωνία με τον Σύλλογο των Εργαζομένων στην Alpha Bank, για την ομαλή μεταφορά του προσωπικού στην εταιρεία διαχείρισης Cepal, που αποτελεί μέρος της συναλλαγής Galaxy, υλοποιήθηκε χωρίς αντιδράσεις, δυσαρέσκειες και παρατράγουδα και δεν μπορεί παρά να πιστωθεί στον ίδιο, ως άλλη μία επιτυχία τη χρονιά που πέρασε.

Όλα αυτά χωρίς να αμφισβητηθεί ποτέ η κεφαλαιακή υπεροχή της Τράπεζας, η οποία, όπως ο ίδιος τόνισε στην τελευταία παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 9μήνου, αποτελεί «τον θεμέλιο λίθο» που επιτρέπει στην Alpha Bank να πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια στήριξης των πελατών της, με νέες χορηγήσεις 5 δισ. ευρώ για το 2020, καθώς επίσης και αναστολές δανείων 4,2 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, ισχυρό είναι και το αποτύπωμα της Τράπεζας στην ψηφιακή εποχή, με νέες υπηρεσίες στον τομέα των ανέπαφων πληρωμών, όπως το Apple Pay, που προσέφερε πρώτη στην ελληνική αγορά η Alpha Bank, του myAlpha Wallet και του Garmin Pay, του πλέον εξελιγμένου τρόπου πληρωμών μέσω smartwatches.

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα