ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΟΥΡΛΗΣ

Επιχειρηματίας

Τον εκφράζουν απόλυτα όσα είχε υποστηρίξει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ: «Η επιτυχία δεν είναι απόλυτη, η αποτυχία δεν είναι μοιραία, σημασία έχει το θάρρος να συνεχίσεις».

Η άποψη αυτή αποτελεί ένα είδος οδηγού για τον Βασίλη Φουρλή. Πρόεδρο και συνάμα εκφραστή της επιχειρηματικής ταυτότητας του Ομίλου Fourlis. Ενός λιανεμπορικού ομίλου με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, αλλά και με ένα αρκετά έντονο αποτύπωμα στο ευρύτερο πεδίο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Έχοντας σταθερά στραμμένο το βλέμμα στην «επόμενη μέρα», ο δραστήριος επιχειρηματίας συνεχίζει να δρομολογεί σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση του «Φουρλή», όπου και απασχολούνται περίπου 4.200 εργαζόμενοι. Με τις επενδύσεις να κατευθύνονται στην περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών logistics και στον εκσυγχρονισμό του δικτύου καταστημάτων Intersport, Athlete’s Foot, αλλά και των ΙΚΕΑ.

Ο έμπειρος μάνατζερ που προεδρεύει της Fourlis ετοιμάζεται να διαθέσει κεφάλαια ύψους 45 εκατ. ευρώ (23 εκατ. ευρώ το 2021 και 22 εκατ. ευρώ το 2022), με στόχο μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός νέου υπερσύγχρονου κέντρου logistics στο Σχηματάρι που θα καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των e-shop του ομίλου αλλά και της τροφοδοσίας των «μικρών ΙΚΕΑ» που με μεθοδικότητα στήνει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όραμα του Βασίλη Φουρλή, που ανήκει στη δεύτερη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης η οποία ξεκίνησε από τον πατέρα του, Στέλιο, και τους θείους του, Αναστάσιο, Ιωάννη και Ηλία, σε ένα υπόγειο της οδού Σανταρόζα πριν από 70 χρόνια, είναι να θέσει τις βάσεις για τη διατήρηση της κυριαρχίας της Fourlis και στη μετά Covid-19 εποχή. Μια εποχή έντονων προκλήσεων, όπου θα ξεχωρίσει αυτός που θα προσαρμοσθεί έγκαιρα στην λογική του «omnichannel», δηλαδή της πολυκαναλικής προσέγγισης του καταναλωτή (συνδυασμός ηλεκτρονικών πωλήσεων και φυσικών καταστημάτων).

Ο απόφοιτος των πανεπιστημίων της Bοστόνης, της Kαλιφόρνια και του Wooster (με σπουδές στην οικονομία και τη διοίκηση επιχειρήσεων) έχει ξεκινήσει ήδη να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση: το κατάστημα της Intersport στην Ερμού θεωρείται πρότυπο σύγχρονου σημείου πώλησης, ενσωματώνοντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και ψηφιακές εφαρμογές που κυκλοφορούν στην αγορά.

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, ωστόσο είμαστε προετοιμασμένοι και ευελπιστούμε πως όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια θα έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τα μερίδια αγοράς μας», δήλωσε ο Βασίλης Φουρλής, απευθυνόμενος σε αναλυτές μεσούσης της πανδημίας. Δείχνοντας έτσι τη βαθιά πίστη του στις δυνατότητες του οικοδομήματος που έχει χτίσει, καθώς επίσης και την εμπιστοσύνη με την οποία περικλείει τους άμεσους συνεργάτες του.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα