ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πρόεδρος ΤΕΜΕΣ

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είναι η «ψυχή» της ΤΕΜΕΣ, ο «Mr Costa Navarino», ο άνθρωπος που έβαλε τη Μεσσηνία στον διεθνή τουριστικό χάρτη και που θέλει να την καταστήσει «Τοσκάνη της Ελλάδας».

Ο δευτερότοκος γιος του Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, συνεχίζει το όραμα του αείμνηστου πατέρα του και πέτυχε να γίνει το Costa Navarino από τους αγαπημένους προορισμούς για τους γκόλφερ και τους rich and famous.

Η επένδυση στο Costa Navarino, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όταν ολοκληρωθεί θα έχει υπερβεί τα 2,5 δις ευρώ και θα έχει δημιουργήσει περισσότερες από 11.000 θέσεις εργασίας.

Τώρα ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (μαζί με τον Οδυσσέα Αθανασίου της Lamda Development) θέλουν να καθιερώσουν την πρωτεύουσα της χώρας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό και να βάλουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Πρόσφατα ΤΕΜΕΣ και Lamda ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε επένδυση ύψους 300 εκατ ευρώ για τη δημιουργία δύο πολυτελών ξενοδοχείων και τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Η Αθήνα ως προορισμός βρίσκεται ήδη στην ατζέντα επενδύσεων της ΤΕΜΕΣ, καθώς μαζί με τον όμιλο Olayan έχουν και το ξενοδοχείο Hilton.

Η πορεία του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου στον τουρισμό ήταν προδιαγεγραμμένη. Σπούδασε στην Ecole Hoteliere de Lausanne, την κορυφαία στον κόσμο σχολή ξενοδοχειακού management. Σε ηλικία μόλις 26 χρονών, μαζί με τον πατέρα του ξεκίνησαν το Costa Navarino.

Ο ίδιος πιστεύει πως: «πρέπει να γίνουμε πιο λειτουργικοί, να δοθεί έμφαση στην αγορά δεύτερης κατοικίας και να εκμεταλλευτούμε με βιώσιμους όρους την τεράστια ακτογραμμή μας».

Κάθε επένδυση, κάθε κίνηση, κάθε δράση της ΤΕΜΕΣ γίνεται με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και είναι η πρώτη εταιρεία στον τομέα του τουρισμού που εκδίδει απολογισμό βιωσιμότητας.

Πάντα στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μοντέλο αειφόρου επιχειρηματικότητας που εφαρμόζει η ΤΕΜΕΣ, καθώς το Costa Navarino έχει αφήσει -στα 10 χρόνια της λειτουργίας του- θετικό οικονομικό αποτύπωμα άνω των 2 δισ. ευρώ στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Και στις εκτάσεις του εξελίσσεται το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιόδεντρων στην Ευρώπη καθώς μέχρι τώρα έχουν μεταφυτευτεί 6.500 ελιές, με το κόστος μεταφύτευσης να ανέρχεται στα 400 ευρώ ανά δένδρο. Ενώ οι παραλίες του είναι και το σπίτι της Καρέτα-Καρέτα.

Τα σχέδια της επόμενης μέρας εστιάζουν στην επένδυση στο Ελληνικό και στην επέκταση του Costa Navarino.

Στη Μεσσηνία πραγματοποιείται επένδυση 250 εκατ ευρώ, που περιλαμβάνει υπόσκαφο υπερπολυτελές resort, με 99 σουίτες και βίλες, δύο ακόμα γήπεδα γκολφ 18 οπών, ένα lifestyle resort με 200 δωμάτια, σουίτες και bungalows.

Επίσης η ΤΕΜΕΣ πρόκειται να λανσάρει σύντομα νέα οικιστική πρόταση, με 42 τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, στην περιοχή του Navarino Dunes.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα