ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ

Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Αν και ήταν πολλαπλά δύσκολη, εν τούτοις στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς δρομολογήθηκαν σημαντικές και συνάμα πυκνές πρωτοβουλίες για την ψηφιοποίηση του δημοσίου τομέα. Πρωτοβουλίες που, τουλάχιστον σε επίπεδο ποιότητας, υπερκέρασαν όσες έγιναν σε όλα τα προηγούμενα χρόνια…

Το ελληνικό κράτος δεν είχε συνηθίσει τους πολίτες του σε συντονισμένες ψηφιακές πρωτοβουλίες, αλλά ούτε και σε ενέργειες που μας φέρνουν μπροστά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, όπως συνέβη με την έγκαιρη ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Οδηγία).

Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, απέδειξε και συνεχίζει να αποδεικνύει ότι όχι απλώς γνωρίζει, αλλά διαθέτει και την ικανότητα να προωθεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Συνεργαζόμενος με όλους σχεδόν τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Το gov.gr, η ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου, αποτελεί την κορωνίδα της μεταρρύθμισης που επιχειρείται και αυτό αποδεικνύεται και από την ανταπόκριση των πολιτών. Παράλληλα, η διαδικασία για το 5G σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δρομολογήθηκε με βάση το χρονοδιάγραμμα. Ενώ με πρωτοβουλία του… Mr «ψηφιακό κράτος», Κυριάκου Πιερρακάκη, νομοθετήθηκε το επενδυτικό ταμείο «Φαιστός» που θα συμβάλει στη διαμόρφωση του οικοσυστήματος για τις εφαρμογές της νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας.

Βρισκόμαστε, ωστόσο, ακόμα στην αρχή. Αυτά που χρειάζεται να γίνουν στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και για την Ψηφιακή Μεταρρύθμιση του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να φθάσουμε τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες, είναι πολλαπλάσια. Τουλάχιστον ο Κυριάκος Πιερρακάκης έχει δείξει ότι μπορεί να φέρει σε πέρας τις δύσκολες αποστολές.

Εφόσον η προσπάθεια συνεχιστεί με την ίδια συνέπεια, σε συνδυασμό με την χωρίς καθυστέρηση υλοποίηση των αναγκαίων έργων ψηφιοποίησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, η Ελλάδα θα έχει πραγματικά την ευκαιρία να αλλάξει με συνθήκες πραγματικής ανάπτυξης, κάτι προφανώς αναγκαίο περισσότερο από ποτέ.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα