ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διευθύνων Σύμβουλος Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας

Χωρίς αμφιβολία η επένδυση της Microsoft, ύψους 500 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία δύο σύγχρονων data centers στην Αττική, ήταν ένα από τα εμβληματικά γεγονότα για τη χώρα το 2020. Τόσο λόγω οικονομικού μεγέθους όσο και σε ό,τι αφορά τις σύγχρονες τεχνολογίες, στις οποίες, αν η Ελλάδα κάνει τα σωστά βήματα εγκαίρως, θα μπορέσει να πετύχει την πολυπόθητη ανάπτυξή της σε στέρεες βάσεις.

Ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας από τα τέλη του 2019. Αφού προηγουμένως είχε διαγράψει μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στο χώρο της τεχνολογίας, αλλά και στην Microsoft ειδικότερα, με πιο πρόσφατη θέση αυτή του Διευθυντή Πωλήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων και Δημόσιου Τομέα για την Microsoft στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα (Enterprise Commercial Sales Director). Από τον ρόλο του αυτό, συνέβαλε σε σημαντικές εμπορικές επιτυχίες στις τρεις αγορές ευθύνης του, αλλά και στον συνολικό εκσυγχρονισμό του μοντέλου πωλήσεων της εταιρείας.

«Στην 2η και 3η βιομηχανική επανάσταση η χώρα μας βρέθηκε ουραγός, στην 4η θέλουμε να βρεθούμε με τους πρωτοπόρους», πιστεύει ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος και το τόνισε με αφορμή την ανακοίνωση της επένδυσης στις αρχές Οκτωβρίου 2020 ενώ συμπλήρωσε: «Θα είναι το πρώτο Data Center στην ευρύτερη περιοχή και ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη. Αυτή η υποδομή φιλοδοξούμε να επιταχύνει ακόμα περισσότερο το ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Εξίσου σημαντική πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε παράλληλα και θα εξελιχθεί μέχρι το 2025 είναι η πρόθεση της Microsoft να εκπαιδεύσει στις ψηφιακές δεξιότητες 100.000 εργαζομένους.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα