ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Επιχειρηματίας

Ξεχωριστή και σημαίνουσα παρουσία στο λιανεμπόριο έχει ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Προέρχεται, άλλωστε, από μία οικογένεια με μακρά πορεία στον χώρο, όπου το brand name «Λαμπρόπουλος» έχει γράψει τη δική του ιστορία.

Τα attica stores, η εταιρεία που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος το 2005 (μαζί με τους Κ. Τσουβελεκάκη και Αλ. Σγουμπόπουλο), εξελίχθηκαν, αναπτύχθηκαν και είναι πια η μεγαλύτερη εγχώρια αλυσίδα πολυκαταστημάτων. Γεγονός που υποδηλώνει ότι τα πολυκαταστήματα Attica όχι μόνο άντεξαν στην περίοδο της δεκαετούς κρίσης, αλλά ενισχύθηκαν και εδραιώθηκαν ως κορυφαίος καταναλωτικός προορισμός. Μάλιστα, η θέση τους στο εμπορικό κέντρο City Link στην «καρδιά» της Αθήνας, αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς για τους απανταχού «shoppers» που επισκέπτονται την πρωτεύουσα.

 Παρά τις ανατρεπτικές καταστάσεις που δημιούργησε η πανδημία σε όλο το εύρος του επιχειρείν, ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος δεν υπέστειλε την σημαία του ορθολογισμού που τον διακρίνει. Μένοντας αταλάντευτος στο στρατηγικό σχέδιο για διαρκή προσαρμογή της προϊοντικής γκάμας στις «επιταγές της εποχής» και με «προίκα το καλό όνομα που έχτισε», κατάφερε να συγκρατήσει τις απώλειες από το «αιματηρό» για τον εμπορικό κόσμο lockdown.

 Επενδύοντας με καλά μελετημένα βήματα στη δυναμική των ηλεκτρονικών πωλήσεων, ενδυναμώνοντας τις υποδομές και στελεχώνοντας τη διοικητική ομάδα με έμπειρους και καταξιωμένους μάνατζερ, με πολύ ενθαρρυντικά πρώτα αποτελέσματα.

 Παράλληλα, ολοκλήρωσε μια ζωτικής σημασίας συμφωνία με την ελίτ της εγχώριας επιχειρηματικότητας, θέτοντας ισχυρές βάσεις για το μέλλον της επιχείρησης. Στο μετοχικό κεφάλαιο των Attica συνυπάρχουν, μέσω fund που διαχειρίζεται ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, ηχηρά ονόματα με διεθνή εμβέλεια, όπως οι είναι οι εφοπλιστές αδελφοί Λασκαρίδη, ο ναυτιλιακός όμιλος Τσάκου και το ίδρυμα Ωνάση. Πλαισιωμένοι και από άλλους επιχειρηματίες που έχουν τοποθετήσει επενδυτικά κεφάλαια στο ‘’στόρι’’ που διαθέτουν τα attica stores.

Ο δραστήριος επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, προερχόμενος από μια οικογένεια που έχει το λιανεμπόριο στο DNA της, δεν σταματά να αναζητά νέες ευκαιρίες. Στα σχέδια του, μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία, περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός πολυκαταστήματος στους χώρους του Ελληνικού, όταν το εμβληματικό project «πάρει σάρκα και οστά».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα