ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Pfizer

Αναμφισβήτητα το 2020 φέρει την… υπογραφή του.

Στις 9 Νοεμβρίου ανακοίνωσε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από κλινικές μελέτες εμβολίου έναντι του νέου κορονοϊού, δημιουργώντας για πρώτη φορά προσδοκίες για οριστική έξοδο από τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε σε συνέχεια μιας τιτάνιας προσπάθειας για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου κατά του «αόρατου εχθρού» που κόστισε το 2020 σχεδόν 2 εκατ. ζωές σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα είχε τεράστιες «παράπλευρες» απώλειες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Ως ηγέτης της παρασκευάστριας εταιρείας, ο Θεσσαλονικιός Πρόεδρος και CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, έδωσε εξαρχής την απαιτούμενη βαρύτητα στο εγχείρημα και, μέσα από την  άκρως αποτελεσματική διαχείριση του όλου εγχειρήματος, το όνομά του συνδέθηκε άρρηκτα με την αρχή του τέλους της πανδημίας, όταν στις 12 Δεκεμβρίου ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε το «πράσινο φως» για την υπό όρους χορήγηση του εμβολίου.

Έχοντας τελειώσει το διδακτορικό του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρείας το 1993, αναλαμβάνοντας τη θέση του τεχνικού διευθυντή στο τμήμα Ζωικών Προϊόντων της Ελλάδας. Εργάστηκε εκεί για τρία χρόνια, προτού αποχαιρετίσει τη χώρα μας για να ξεκινήσει μια εντυπωσιακή σταδιοδρομία που τον οδήγησε στην κορυφή του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού.

Ενώ το εγχείρημα του εμβολιασμού της παγκόσμιας κοινότητας βρίσκεται σε εξέλιξη, επιπλέον εμβόλια προστίθενται στη φαρέτρα κατά της Covid-19 και περισσότερα αναμένεται να προστεθούν στο μέλλον. Όμως, το όνομα του Άλμπερτ Μπουρλά έχει ήδη γραφτεί στη σύγχρονη ιστορία με μεγάλα γράμματα. Και είναι ελληνικότατο, όπως και ο ίδιος.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα