ΠΕΓΚΥ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ

Γενική Διευθύντρια Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Η Πέγκυ Αντωνάκου είναι από τον Μάρτιο του 2020 η νέα Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Γεγονός που αυτοδίκαια την «εξοπλίζει» με υψηλό βαθμό επιδραστικότητας.

Με σπουδές στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργάστηκε για λίγα χρόνια στην Opel, πριν φύγει για τις ΗΠΑ, όπου έκανε ΜΒΑ με ειδίκευση στο μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Και επειδή τα όνειρά της δεν τα εγκαταλείπει ποτέ, έκανε και ένα μεταπτυχιακό στην ψυχολογία…

Εργάστηκε στην DELL για περίπου μία δεκαετία, στην Αμερική και στην Ευρώπη διαδοχικά, και μετά εντάχθηκε στο δυναμικό της Microsoft Ελλάς, όπου κατόρθωσε να ανέλθει στη θέση της CEO. Έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα και η ηλικιακά η νεότερη που έφτασε ψηλά στη μέχρι τώρα ιστορία της εταιρείας στην Ελλάδα.

Όπως ή ίδια έχει τονίσει, για την παρουσία των γυναικών στα τεχνολογικά επαγγέλματα, καθοριστική σημασία έχει να μην αυτοσαμποτάρονται. «Χρειάζονται πρότυπα. Οι γυναίκες θα πρέπει να μη λένε όχι στον εαυτό τους πριν τους το πουν οι άλλοι. Πρέπει να αισθάνονται άνετα και να διεκδικούν», έχει πει Πέγκυ Αντωνάκου. Προσθέτοντας ακόμη ότι «το σημαντικό είναι να θυμόμαστε πώς ζητούμενο αποτελεί η ισότιμη εκπροσώπηση και οι ίσες ευκαιρίες. Δηλαδή η ισότητα, όχι η ομοιότητα. Αυτή ακριβώς η διαφορετικότητα της προσέγγισης είναι που λείπει σήμερα».

Η Πέγκυ Αντωνάκου πιστεύει ακόμη ότι η τεχνολογία είναι βαθιά δημοκρατική, καθώς όπως αναφέρει: «Είναι μια εξισορροπητική δύναμη. Δίνει ίση πρόσβαση στις πληροφορίες σε όλους μας. Σε ότι αφορά τα δεδομένα, που πολλοί λένε ότι είναι το «νέο πετρέλαιο», εγώ λέω ότι είναι σαν την ηλιοφάνεια. Γιατί είναι ανεξάντλητα, υπάρχουν σε αφθονία και είναι διαθέσιμα σε όλους. Από μόνα τους τα δεδομένα είναι άχρηστα, αν δεν διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία, τα προσόντα και τις δεξιότητες για να τα μετατρέψουμε σε ιδέες, νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Μόνο τότε αποκτούν αξία, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να είμαστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα εργαλεία και τις δεξιότητες».

Πέραν τούτων και αναφερόμενη στην ανοικτή πρόκληση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η Πέγκυ Αντωνάκου έχει πει: «Οραματίζομαι μια Ελλάδα προηγμένη ψηφιακά, εξωστρεφή και καινοτόμα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να κάνουμε μεγάλα άλματα. Βρισκόμαστε σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που επενδύει σημαντικά στο ψηφιακό κομμάτι. Στη χώρα μας γίνονται ήδη σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πια κοινός τόπος πόσο κρίσιμο είναι να είμαστε παρόντες στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη και σε αυτή την προσπάθεια στέκομαι αρωγός».

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα