ΝΑΣΟΣ ΖΑΡΚΑΛΗΣ

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, WIND

Με επικεφαλής τον Νάσο Ζαρκαλή, η τηλεπικοινωνιακή Wind ακολουθεί μια συνεπή πορεία ανάπτυξης. Όπως μάλιστα ο ίδιος υπογραμμίζει, η εταιρεία, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται τα τελευταία 11 χρόνια, «προχωρά με τις δικές της δυνάμεις και υπάρχει σιγουριά για την επόμενη μέρα».

Υπό τον Νάσο Ζαρκαλή, η Wind άνοιξε έναν νέο δρόμο για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, ξεκινώντας τη λειτουργία του 5G δικτύου. Η λειτουργία του δικτύου ξεκίνησε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, με την πληθυσμιακή κάλυψη να ξεπερνά το 60% κατά τη διάρκεια της πρώτης τριετίας. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind τόνισε δε ότι η εταιρεία θα μπει δυναμικά στη νέα τεχνολογία με τις δικές της δυνάμεις, χωρίς να χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και στα πολύ δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που είχαν σημαντικές επιπτώσεις και στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, η Wind επένδυσε συστηματικά, περίπου το 20% των εσόδων της σε ετήσια βάση (κάπου 100 εκατ. ευρώ), ποσοστό που είναι από τα υψηλότερα στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών.

Η Wind, υπό την καθοδήγηση του Νάσου Ζαρκαλή, έχει ανακοινώσει συνολικό επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία. Με επίκεντρο τα δίκτυα νέας γενιάς κινητής τηλεφωνίας και τις οπτικές ίνες και, όπως τονίζεται, παρά τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της COVID-19, η εταιρεία μένει προσηλωμένη στην υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής της.

Το 2020 η Wind προχώρησε σε μια σημαντική συμφωνία με τον όμιλο της Vodafone στον οποίο και εκχωρεί τον παθητικό εξοπλισμό της στην κινητή, με το συνολικό ύψος της συναλλαγής, όπως έχει ανακοινωθεί, να ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ. Παρόμοιες συμφωνίες έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη από πολλούς παρόχους στην Ευρώπη, ενώ αποτελεί μοντέλο λειτουργίας εδώ και αρκετά χρόνια στην αμερικανική τηλεπικοινωνιακή αγορά.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα