ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Ως πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία ανέπτυξε το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού έναντι της Covid-19, αλλά και της γρίπης, η ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμώξεων Μαρία Θεοδωρίδου κατείχε ρόλο κομβικής σημασίας για τη χώρα, κατά το 2020.

Μέσα από ατελείωτες ώρες συνεδριάσεων και αλλεπάλληλες επικοινωνίες με αρμόδια πρόσωπα και φορείς, εκπονήθηκαν δύο σχέδια, τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή με την έλευση των πρώτων δόσεων εμβολίου και την έναρξη των εμβολιασμών στη χώρα.

Η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου συμμετείχε στις τηλεοπτικές ενημερώσεις για την παρουσίαση των σχεδίων, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες για τα εμβόλια, σε μια προσπάθεια να πληροφορηθούν έγκυρα οι πολίτες και να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την ασφάλειά τους. Ένα θέμα κρίσιμης σημασίας που βρίσκει απέναντί του αρνητές και συνωμοσιολόγους που επιχειρούν να σαμποτάρουν την εθνική προσπάθεια για σταδιακή αλλά οριστική έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Χωρίς θριαμβολογίες και υπερβολές, με δεδομένα και καθ’ όλα επιστημονική προσέγγιση, η Μαρία Θεοδωρίδου έδωσε σαφή εικόνα τόσο για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων όσο και για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαγόταν ο εμβολιασμός, προετοιμάζοντας την ελληνική κοινωνία για τα επόμενα κρίσιμα βήματα.

Δεδομένου ότι ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπει ένα τέλος στον υγειονομικό εφιάλτη που βιώνει η παγκόσμια κοινότητα, η Μαρία Θεοδωρίδου αποτελεί δικαιωματικά ένα από τα πρόσωπα που όχι μόνο «σημάδεψαν» το 2020, αλλά αναμένεται να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο και το 2021, καθώς το σχέδιο εμβολιασμού έναντι της Covid -19 υλοποιείται με τη συνδρομή και υπό το βλέμμα της Επιτροπής της οποίας ηγείται.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα