ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

Οξφόρδη, LSE – και άλλα παρόμοια: Ο διαπρεπής νομικός Γιώργος Γεραπετρίτης έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής σε ορισμένα από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια του κόσμου. Τώρα η θέση του είναι δίπλα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης, οι πιο νέοι συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου ανησυχούσαν για την υγεία του: θεωρούσαν ότι με τους ρυθμούς που δούλευε, κινδύνευε ανά πάσα στιγμή – κι ας διατηρεί την σιλουέτα του. Τώρα συνήθισαν και καθώς το επιτελείο του πρωθυπουργού λειτουργεί σε περίπου πολεμικές συνθήκες, λόγω κορωνοϊού, δεν ανησυχούν πια για τον Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά για τον εαυτό τους…

Από τον ανασχηματισμό ως το ποδόσφαιρο κι από τις μάσκες στα σχολεία ως τις αποφάσεις για τα lockdown, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είναι από πίσω: Στην κυριολεξία το… πολυεργαλείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα δεν διστάζει να κάνει μνεία της πολυπραγμοσύνης του υπουργού του στη Βουλή. Και όλα δείχνουν ότι είτε μιλήσεις με τον έναν είτε με τον άλλον, θα ακούσεις τα ίδια. Όπως συνέβη και με το θέμα «ανασχηματισμός ή όχι;» του περυσινού καλοκαιριού.

Εννοείται ότι ήταν ο πρώτος που έσπευσε να δηλώσει, στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ότι με τις υγειονομικές συνθήκες που διαφαίνονταν δεν επρόκειτο να ανοίξει το λιανεμπόριο και, φυσικά, δικαιώθηκε μέσα σε λίγες ημέρες. Το «πες το κι έγινε» απέκτησε την πραγματική του έννοια με τον καθηγητή του συνταγματικού Δικαίου, ο οποίος – εκ της θέσεώς του – μιλά και πράττει περίπου για τα πάντα.

Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2021, ήταν ο Γεραπετρίτης -και στη συνέχεια ο Σταϊκούρας, αλλά αυτός είναι υπουργός Οικονομικών, υπάρχουν και οι κοινοβουλευτικές παραδόσεις- που ανέλαβε να απαντήσει αντί του πρωθυπουργού στον Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι κάτι το πρωτοφανές – και άλλοι πρωθυπουργοί άφησαν κατά καιρούς αυτή την δουλειά στους υπουργούς με τους οποίους είχαν στενότερη σχέση. Όμως, ο Γιώργος Γεραπετρίτης καταφέρνει να είναι ο πιο «αντ’ αυτού», σε σχέση με όλους τους άλλους, ανεξαρτήτως κόμματος.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα