ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις ΣΔΙΤ

«Να δούμε την κρίση σαν ευκαιρία»…

Πόσες φορές έχει ακουστεί αυτό στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια; Ο Νίκος Παπαθανάσης, όμως, είναι ένας άνθρωπος που όλο αυτό το γενικόλογο ευχολόγιο το έκανε πράξη, ενισχύοντας τα μέγιστα την κυβερνητική εικόνα. Με τη συμμετοχή του σε αρκετές από εκείνες τις πρώτες ενημερώσεις Τσιόδρα, στην αρχή της πανδημίας, είχε την ευκαιρία να αναδείξει ένα οργανωμένο σχέδιο για τις επιχειρήσεις του τομέα ευθύνης του.

Ο Νίκος Παπαθανάσης έχει περάσει μία ζωή από την θέση του μάνατζερ. Στα τριανταπέντε χρόνια της εργασιακής του εμπειρίας, γνωρίζει άριστα το πόσο σημαντικά είναι, η ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, η ωρίμανση των επενδύσεων, η αναδιοργάνωση και ο εξορθολογισμός.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας, όταν οι πάντες ζούσαμε μία πρωτοφανή αλλαγή στη ζωή μας, ο Νίκος Παπαθανάσης ήταν υφυπουργός Ανάπτυξης. Λίγους μήνες αργότερα, αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό – παίρνοντας μάλιστα τις αρμοδιότητες για τις ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά και για τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Καθόλου παράξενο, για έναν άνθρωπο ο οποίος ήταν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας στην αρχή της πανδημίας, αλλά τα πήγε πολύ καλά, κυρίως στην διαχείριση μίας αγοράς που έμεινε αναγκαστικά κλειστή για αρκετό καιρό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός υπέγραψε τρεις προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου προϋπολογισμού 525 εκατ. ευρώ και με ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κίνηση ενταγμένη κι αυτή στο όλο πλέγμα των πρωτοβουλιών για την υποστήριξη της αγοράς.

Είμαστε πλέον στην αρχή του τέλους της πανδημίας. Οι εμβολιασμοί θα κρατούν μετά από μερικούς μήνες υπό έλεγχο τον ιό και τα στοιχήματα για τον τεχνοκράτη Νίκο Παπαθανάση θα είναι πολύ πιο μεγάλα, μιας και θα έχουμε μπει σε κάποια κανονικότητα, με την επιστροφή σε μία γρήγορη ανάκαμψη να είναι το ζητούμενο. Σε αυτό, ο ρόλος του θα γίνει ακόμα πιο κρίσιμος από όσο είναι σήμερα.

Η ουσία είναι ότι ο αναπληρωτής υπουργός είναι μία απτή απόδειξη της επιτυχίας του σχεδίου του πρωθυπουργού για την είσοδο αρκετών εξωκοινοβουλευτικών στην κυβέρνηση: Ανάμεσα στους οποίους ο Νίκος Παπαθανάσης διαδραματίζει το δικό του, ξεχωριστό, όσο και σημαίνοντα ρόλο. Έχοντας καταφέρει να δώσει τα εμφατικά του διαπιστευτήρια.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα