ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ΟΠΑΠ

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, είναι αυτό που υποδηλώνει το όνομά του: πολυμήχανος και εξόχως αποτελεσματικός. Στοιχεία που τον καθιστούν ικανό να βρίσκει τις απαιτούμενες λύσεις.

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MSc) στις Δημόσιες Σχέσεις, την Επικοινωνία και τη Διαφήμιση από το Πανεπιστήμιο του Όλστερ (Ulster) στο Μπέλφαστ, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου βρίσκεται έξι χρόνια στον ΟΠΑΠ. Ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, έχει θητεύσει επί σειρά ετών σε καίριες θέσεις του χρηματοοικονομικού τομέα (Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Κύπρου, Εμπορική Τράπεζα, EY).

Η εξελικτική πορεία του στον ΟΠΑΠ τον οδήγησε, τον Ιούνιο του 2019, στην ανάληψη του νευραλγικού πόστου του Αναπληρωτή CEO. Με έμφαση στη διαχείριση όλων των εταιρικών και ρυθμιστικών υποθέσεων του επιχειρηματικού γίγαντα της χώρας στον ευρύτερο τομέα της ψυχαγωγίας, που έχει ως έμφαση τα τυχερά παίγνια.

Η παρουσία του Οδυσσέα Χριστοφόρου στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια του ΟΠΑΠ σηματοδοτεί και την αυξημένη επιδραστικότητα που ο ίδιος διαθέτει.

Μεσούσης της πανδημίας, η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία στο χρηματιστήριο, εκτός από την έντονη κοινωνική της δράση (με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης), στάθηκε και πάλι αρωγός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward. Για το οποίο ο Αναπληρωτής CEO τόνισε ότι: «Στον ΟΠΑΠ, έχουμε επενδύσει σε αυτό, διότι βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στην τόνωση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Από το 2016, οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν αυξήσει τον κύκλο εργασιών τους κατά 112 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, έχουν δημιουργήσει 1.590 νέες θέσεις εργασίας και υποστηρίζουν 10.700 νέες έμμεσες θέσεις εργασίας».

Αν και η υγειονομική κρίση επέφερε πρωτόγνωρες ανατροπές, εν τούτοις το στιβαρό οικονομικό υπόβαθρο του ΟΠΑΠ ήταν εκείνο που του προσέφερε αυξημένη ανθεκτικότητα. Η ακολουθούμενη επιχειρηματική στρατηγική παραπέμπει ευθέως σε μια γρήγορη ανάκαμψη, από τη στιγμή που θα ελεγχθεί η πανδημία.

Σημαντικό σημείο αναφοράς αποτέλεσε και το νέο ομόλογο των 200 εκατ. ευρώ, με το οποίο ο ΟΠΑΠ πέτυχε το χαμηλότερο επιτόκιο (2,1%) από κάθε άλλη εταιρική έκδοση.

Στα όσα αφορούν τον Οδυσσέα Χριστοφόρου και όπως ο ίδιος δηλώνει, αγαπά το μπάσκετ και παρακολουθεί τακτικά τα παιχνίδια της αγαπημένης του ομάδας, που είναι ο Παναθηναϊκός.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα