ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι η υπερκομματική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεκδίκηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ. Με την Ελλάδα να θέτει για πρώτη φορά στην ιστορία υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΟΟΣΑ, 60 χρόνια μετά την εμβληματική εισήγηση του Ξενοφώντα Ζολώτα για τη σημερινή μορφή του οργανισμού…

Η πρώην υπουργός και Επίτροπος στις Βρυξέλλες χαρακτήρισε την επιλογή της ως προσωπική τιμή και ευθύνη, κάνοντας επίσης λόγο και για «ένα παράθυρο ευκαιρίας στην εξωστρεφή δυνατότητα της χώρας».

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία δύσκολη μάχη, που θα κριθεί τον Μάρτιο του 2021, ανάμεσα σε συνολικά 10 υποψηφιότητες. Αλλά η Άννα Διαμαντοπούλου ξέρει πολύ κόσμο, όπως ξέρει επίσης να πετυχαίνει συναινέσεις. Ήδη, πέρασε με επιτυχία την διαδικασία της ακρόασης και αναζητεί τις συμμαχίες που θα την φέρουν στο τιμόνι αυτού του σημαντικού διεθνούς Οργανισμού. Με την ίδια να έχει δηλώσει: «Και μόνη η πορεία της διεκδίκησης της ηγεσίας ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού, αξίζει την οργανωμένη κοινή μας προσπάθεια. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την προβολή των θετικών μας πεπραγμένων. Πέρα από τον σπουδαίο προορισμό, υπάρχει ένα θαυμάσιο ταξίδι. Για την Ελλάδα. Που ακράδαντα πιστεύω ότι μπορεί να γίνει συνδιαμορφωτής διεθνών εξελίξεων, παρά το μικρό της μέγεθος, συμβάλλοντας με το δημιουργικό πνεύμα της, αλλά και τις πλούσιες εμπειρίες της».

Η Άννα Διαμαντοπούλου έχασε για λίγο την επανεκλογή της με το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου στις πρώτες εκλογές του 2012. Έκτοτε, άρχισε να ακολουθεί τον δικό της πολιτικό δρόμο, με προσπάθειες για δημιουργία εκσυγχρονιστικών σχημάτων, πέραν του ΠΑΣΟΚ, που έπεσαν στο κενό.

Της έμεινε όμως το «Δίκτυο», που είχε δημιουργήσει μετά από την μεγάλη εμπειρία που της έδωσε ο Κώστας Σημίτης, στέλνοντας την στις Βρυξέλλες το ’99, ως Επίτροπο: η Διαμαντοπούλου απέκτησε έναν ευρύτατο κύκλο σημαντικών επαφών σε όλη την Ευρώπη -και όχι μόνον- και άρχισε από νωρίς να νιώθει ότι η Ελλάδα, παρά την συμμετοχή στο ευρώ και την μεγάλη άνοδο του βιοτικού επιπέδου, είχε να αντιμετωπίσει τις πολύ μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Στήριξε από την πρώτη στιγμή τον Κυριάκο Μητσοτάκη – και τώρα την στηρίζει και αυτός

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα