ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΠΑΝΤΙΔΗΣ

Πρόεδρος και CEO, «Παπαστράτος»

Πρόεδρος και CEO της «Παπαστράτος», o Χρήστος Χαρπαντίδης είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος μάνατζερ που διαθέτει ευθυκρισία. Έτσι, μετά την εμβληματική επένδυση των 300 εκατ. ευρώ για την παραγωγή θερμαινόμενων ράβδων καπνού στο εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας στον Ασπρόπυργο (η οποία τοποθέτησε την Ελλάδα στο κέντρο της παγκόσμιας καινοτομίας), έβαλε στόχο να πείσει τους Έλληνες να κόψουν το τσιγάρο… Εμβληματική πρωτοβουλία που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Πρόκειται για μια επιλογή που, όπως λέει ο ίδιος, δεν έγινε για λόγους επιχειρηματικής επιβίωσης, αφού η καπνοβιομηχανία θα υπάρχει για πολλά ακόμη χρόνια, καθώς υπολογίζεται πως περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσουν να καπνίζουν ακόμη το 2025. Αλλά αντίθετα, εκκινεί από την υποχρέωση που αισθάνεται ο όμιλος να αναδείξει το πρόβλημα και με τη σειρά του να «φέρει στην αγορά καλύτερες εναλλακτικές λύσεις».

Παρ’ ότι η συγκυρία του πανδημίας δεν βοηθά για να ξεδιπλώσει την επικοινωνιακή καμπάνια, ο πήχης παραμένει ψηλά. Φιλοδοξία του Χρήστου Χαρπαντίδη είναι να μειωθούν οι καπνιστές κατά 1.000.000 έως το τέλος του 2021. Ήδη, περίπου 300.000 καπνιστές στην χώρα μας έχουν «γυρίσει την πλάτη» στο τσιγάρο. Για όσους αρνούνται να εγκαταλείψουν το κάπνισμα, ο διοικητικός ηγέτης της «Παπαστράτος» τούς προτρέπει να στραφούν στα εναλλακτικά προϊόντα καπνού, τα οποία είναι λιγότερα βλαπτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αλλά και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι διευκολύνουν τους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα. Όπως το IQOS, το προϊόν «ναυαρχίδα» της Philip Morris που κερδίζει όλο και περισσότερους καταναλωτές. Εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή κατέχει μερίδιο άνω του 8% στην ελληνική αγορά, με περισσότερους από 200.000 χρήστες.

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης πιστεύει στην τεχνολογία και στις μεγάλες αλλαγές που μπορεί να φέρει. Γνωρίζει καλά πως για να παραμείνει μια εταιρεία βιώσιμη και στο μέλλον δεν μπορεί να μένει προσκολλημένη στο παρελθόν και σε παρωχημένους όρους λειτουργίας.

 

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα