ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ

Η σκωπτική αναφορά που έγινε στα τέλη της περυσινής χρονιάς στα social media έλεγε ότι «μόνο ο Άκης Πετρετζίκης δεν έχει φτιάξει ακόμη το εμβόλιο για τον κορωνοϊό». Κάνοντας τον ίδιο να σχολιάσει αυτοσαρκαζόμενος: «Νομίζεις…». Φράση που χρησιμοποιεί αρκετά συχνά ο επιτυχημένος σεφ, σε σημείο που να τον χαρακτηρίζει.

Με μία πορεία που μοιάζει ονειρική για κάθε επαγγελματία, ανεξαρτήτως κλάδου, ο Άκης Πετρετζίκης είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει ακόμη και τους πιο… αδέξιους με την κουζίνα να μαγειρεύουν υπέροχα.

Αυτή η μεταδοτικότητά του είναι που έχει κάνει τόσο δημοφιλές και το site του, από το οποίο προτείνει εύκολες και πρωτότυπες συνταγές.

Εξίσου επιτυχημένο είναι και το κανάλι του στο Youtube, όπου αποκαλύπτει όλα τα μαγειρικά μυστικά του.

Η πανδημία και το κλείσιμο στο σπίτι ήρθαν να εκτοξεύσουν στα ύψη το ενδιαφέρον για όσα εκείνος προτείνει. Με συνέπεια ο Άκης Πετρετζίκης να είναι ο πιο επιδραστικός μάγειρας της χώρας. Έχοντας καταστεί ο… Τσιόδρας της κουζίνας.

Το επικοινωνιακό του χάρισμα τού έχει προσφέρει και μία σταθερή θέση, εδώ και χρόνια, στον χώρο της τηλεόρασης, όπου, έχοντας τη δική του εκπομπή, μαθαίνει στο κοινό τα γαστριμαργικά μυστικά.

Αυτά είναι μόνο λίγα από τα επιτυχημένα επαγγελματικά βήματα που έχει κάνε ο δημοφιλής σεφ. Ο οποίος έχει κερδίσει 14 βραβεία, ενώ έχει μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, με τα χιλιάδες χάμπουργκερ που έφτιαξε… Παράλληλα, έχει εκδώσει 3 βιβλία, ένα εκ των οποίων κέρδισε το βραβείο κοινού, καθώς επίσης και 2 περιοδικά μαγειρικής.

Το άστρο του, όμως, δεν «λάμπει» μόνο εντός Ελλάδος, αφού ο Άκης Πετρετζίκης είναι σήμερα ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου που διευθύνει ο παγκοσμίου φήμης Jamie Oliver. Τελευταίο του, μεγάλο κατόρθωμα είναι η πρόταση του βρετανικού BBC να συμμετέχει στη δημοφιλή εκπομπή «Ready Steady Cook» 2020, κερδίζοντας το τηλεοπτικό κοινό από την πρώτη κιόλας εμφάνιση.

Ακόμη, το 2020 άνοιξε στην Αθήνα 2 νέα μαγαζιά, που προστέθηκαν στα άλλα 2 υπάρχοντα, ενώ συνεχίζει τη συνεργασία του με αλυσίδα σουπερμάρκετ υπογράφοντας μία σειρά έτοιμων γευμάτων. Έχοντας στο ενεργητικό του κι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης ειδών μαγειρικής και κουζίνας.

Με όλη αυτή τη δράση, η ελληνική έκδοση του Fortune έχει συμπεριλάβει τον Άκη Πετρετζίκη ανάμεσα 40 πιο επιτυχημένους ανθρώπους, ηλικίας κάτω των 40 ετών…

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

        
Δείτε όλη την λίστα