• Τράπεζες

    Προς δίμηνη παράταση ο νόμος Κατσέλη

    • NewsRoom


    Την παράταση του λεγόμενου «νόμου Κατσέλη» αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταση έχει διάρκεια δύο μηνών.

    Η παράταση του ισχύοντος καθεστώτος ήταν αναμενόμενη, ώστε να υπάρξει χρόνος να εκπονηθεί νέο σχέδιο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία από τον πλειστηριασμό.

    Σε κάθε περίπτωση, μέριμνα της κυβέρνησης είναι να θεσμοθετηθεί πλαίσιο που θα προστατεύει τα αδύναμα νοικοκυριά και την πρώτη κατοικία τους.

    Σημειώνεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες -και πριν από την εκπνοή του έτους- αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή η ρύθμιση και για την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019.

    «Προετοιμάζουμε ένα νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας ενώ θα συζητήσουμε εντός των επόμενων ημερών αν χρειάζεται και μια σύντομη παράταση των προστατευτικών διατάξεων του νόμου Σταθάκη – Κατσέλη. Έχουμε προς τα τέλη του Γενάρη το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού. Έχουμε να προετοιμάσουμε κάποια σχήματα ρυθμίσεων για παλαιές όφειλες», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ