• Top Stories

    Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Ρουλέτα το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

    • NewsRoom
    μηχανογραφικά


    Ριζικές διαφωνίες στις αλλαγές που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για τον τρόπο εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος, χαρακτηρίζοντας το νέο σύστημα ρουλέτα.

    «Το σχολείο πρέπει να έχει αυτόνομο μορφωτικό χαρακτήρα και δεν θα πρέπει το Λύκειο να υποτάσσεται σε οποιαδήποτε ανάγκες ενός εξεταστικού συστήματος» σημείωσε μιλώντας στο Θέμα 104,6, σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι εγκύκλιες σπουδές ολοκληρώνονται πλέον στη Β’ Λυκείου και ότι η Γ’ Λυκείου γίνεται προπαρασκευαστική τάξη για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

    «Ακόμα και οι μαθητές που θα περάσουν σε σχολές χαμηλής ζήτησης δεν θα ξέρουν μέχρι τα μέσα του έτους αν το έχουν πετύχει. Το παιδί πότε θα ξεκινήσει να προετοιμάζεται, το Σεπτέμβριο ή το Φεβρουάριο; Γιατί τότε θα ξέρει αν πέτυχε την εισαγωγή του σε μια σχολή χαμηλής ζήτησης» είπε ο κ. Παπαχρήστος.

    Σχολιάζοντας τις αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και ειδικότερα την αντικατάσταση των Λατινικών με την Κοινωνιολογία ο κ. Παπαχρήστος είπε ότι «η πρώτη εκτίμηση δείχνει ότι έγινε με βάση τους καθηγητές που είχε. Είναι γνωστό ότι υπάρχει έλλειψη φιλολόγων, ενώ οι κοινωνιολόγοι είναι πολλοί».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σαρωτικές αλλαγές στις Πανελλήνιες: Καταργούνται τα Λατινικά, έρχεται η Κοινωνιολογία – Πότε έρχονται οι αλλαγές



    ΣΧΟΛΙΑ