• Πολιτική

    Την σύγκληση της Διάσκεψης Προέδρων της Βουλής ζητά ο Χ. Θεοχάρης μετά την παραίτηση Σακελλαρίου

    • NewsRoom

    Χάρης Θεοχάρης


    Αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση για να πραγματοποιηθεί έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει ο ίδιος ο κ. Νίκος Σακελλαρίου τα μέλη της για τα αίτια της παραίτησής του ζητάει με επιστολή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης.

    Ο κ. Θεοχάρης αναφέρει πως η παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας λίγο πριν λήξει η θητεία του εγείρει ερωτηματικά, ενώ τα όσα ανέφερε περί του ότι δεν μπορεί να ελέγξει το δικαστικό απόρρητο επιφέρουν πλήγμα στο κύρος του Ανώτατου Δικαστηρίου.

    Αναλυτικά η επιστολή του κ. Θεοχάρη στο Νίκο Βούτση:

    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

    Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να δηλώσω τον έντονο προβληματισμό μου για το θέμα ηθικής τάξης το οποίο εγείρει η παραίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κου Σακελλαρίου. Η παραίτηση αυτή λίγο χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του είναι γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά. Στη δήλωση του ο παραιτηθείς Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας έκανε λόγο για “αδιανόητη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου”, το οποίο όπως είπε δεν μπορεί να ελέγξει με αποτέλεσμα να επέλθει πλήγμα στο κύρος του ΣτΕ.

    Υπό αυτό το πρίσμα και με την παρούσα επιστολή, σας παρακαλώ να συγκαλέσετε τη Διάσκεψη των Προέδρων σε έκτακτη συνεδρίαση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 παρ. 4 του ΚτΒ, προκειμένου να εξετασθεί η πρόταση μου για κλήση σε ακρόαση του κου Σακελλαρίου ώστε να ενημερώσει ο ίδιος αυτοπροσώπως τα μέλη της Διάσκεψης για τις αιτιάσεις της παραίτησης του.



    ΣΧΟΛΙΑ