• Πολιτική

    Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο στον Τούρκο υπήκοο που πέρασε τα σύνορα

    • NewsRoom


    Σε φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για παράνομη είσοδο στη χώρα καταδίκασε τον Τούρκο υπήκοο, Μουσά Αλερίκ το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

    Ο Μουσά Αλερίκ, βρέθηκε σήμερα αντιμέτωπος με την ελληνική Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της αυτοφώρου διαδικασίας, μετά τη χθεσινή σύλληψή του για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή των Καστανέων, με μηχάνημα έργου του Δήμου Αδριανούπολης (JCB ).

    Μετά την έκδοση της απόφασης ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση, όμως θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκτέλεση της διοικητικής απέλασης.

    Ο συνήγορος του κατηγορούμενου αναμένεται να μεταφέρει στις αστυνομικές αρχές ότι θα παραιτηθεί ο 37χρονος απ’ όλα τα ένδικα μέσα της διοικητικής απέλασης, ελπίζοντας το μέτρο να εφαρμοστεί άμεσα, ακόμη και το επόμενο 24ωρο για να επιστρέψει στην Τουρκία. Όμως η τελική απόφαση εξαρτάται από την αστυνομία, που ενδεχομένως να κρατήσει όλες τις προθεσμίες που προβλέπονται από το νόμο.

    Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη τη δήμευση του σκαπτικού μηχανήματος, καθώς από καμία πλευρά δεν προσκομίστηκε έγγραφο ότι ανήκει στον δήμο Αδριανούπολης. Πάντως στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας ήταν και ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έβρος: Συνελήφθη Τούρκος που πέρασε παράνομα τα σύνορα



    ΣΧΟΛΙΑ