• Πολιτική

    Καταγγελία Βορίδη: Πλαστά τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος

    • NewsRoom
    Βορίδης: Αύξηση 20% στον αριθμό των καθαριστριών στα σχολεία

    Μάκης Βορίδης


    Βαριές καταγγελίες κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσαν ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κάνοντας λόγω για χρήση «πλαστών εγγράφων».

    Ο κ. Βορίδης μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει μια «εργώδη προσπάθεια να συγκαλυφθεί ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου», επισημαίνοντας πως δεν αποδείχθηκε με το πιστοποιητικό τελικού χρήστη που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η νόμιμη πληρεξουσιότητα του κ. Παπαδόπουλου.

    Επιπλέον, ο τομάρχης Εσωτερικών της ΝΔ σημείωσε ότι στα πιστοποιητικά που κατέθεσε ο κ. Καμμένος η εταιρεία του κ. Παπαδόπουλου αναφέρεται ως «εξαγωγική οντότητα» και όχι ως «πληρεξούσιος», διαχωρίζοντας την ιδιότητα που εμφανίζεται να έχει ο φερόμενος ως «μεσάζων».

    Ο κ. Βορίδης, μάλιστα, αναφέρθηκε και σε προβλήματα που έχουν τα πιστοποιητικά τελικού χρήστη, λέγοντας υπάρχει βεβαίωση γνησίου της υπογραφής από την πρεσβεία μας, η οποία βεβαιώνει ότι ο major general που υπογράφει, ο κ. Γιαχια Αμπτνουλάχ Αλ Ασερί υπογράφει το έγγραφο, πλην όμως η σφραγίδα που επικυρώνει το γνήσιο της υπογραφής αναγράφει Αμντουλάχ Σαϊντ Αλ Αγκάλι, δηλαδή το όνομα κάποιου άλλου.

    «Αυτό το κατέθεσε ως έγκυρο έγγραφο που αποδεικνύει την πληρεξουσιότητα του Παπαδόπουλου ο ΥΕΘΑ στο Κοινοβούλιο», είπε ο κ. Βορίδης.

    «Φτάσαμε χθες το απόγευμα να μας πει ότι ο πληρεξούσιος έπαιρνε αμοιβές, γιατί είπε πως έκανε διάφορες δουλειές για τη Σαουδική Αραβία», προσέθεσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, ενώ άφησε αιχμές και για το ενδεχόμενο δεύτερης σύμβασης, για άλλα όπλα, το οποίο πάντως ο κ. Καμμένος στον ΑΝΤ1 αρνήθηκε. «Πια έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος έπαιρνε αμοιβές, ο κ. Παπαδόπουλος καθόλου πληρεξούσιος δεν ήταν, ήταν ενδιάμεσος μεσάζων και ότι μετά βεβαιότητος ο νόμος έχει παραβιαστεί. Άρα, ο κ. Καμμένος έχει παραβεί τα καθήκοντά του. Ποιον ήθελε να ωφελήσει και ποιον να βλάψει, ενώ υπάρχει νόμος;», διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

    Μάλιστα, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «τετελεσμένο αδίκημα» και κατηγόρησε τη Βουλή ως «Βουλή της συγκάλυψης που θέλει να καλύψει τις παρανομίες του κ. Καμμένου».

    Ο «γαλάζιος» βουλευτής επέμεινε στο ζήτημα υποστηρίζοντας ότι «ο νόμος έχει παραβιαστεί, στη συμφωνία υπήρξε μεσάζων, έχουν γίνει προσπάθειες παραπλάνησης του κοινοβουλίου, έχουν τελεστεί αδικήματα, πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση, δεν θα την αφήσουμε έτσι», κατέληξε ο κ. Βορίδης.

    Από την άλλη ο τομέαρχης Δικαιοσύνης κ . Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη «βεβαιότητα πως τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος είναι πλαστά». «Όταν κάποιος δουλεύει για τη Σ/ Αραβία, εισάγει πολεμικό υλικό. Το να εμφανίζεται ως εξαγωγική οντότητα είναι παράδοξο», προσέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ενώ με τη σειρά του προειδοποίησε πως οι ποινικές ευθύνες δεν παραγράφονται από τη στιγμή που το ποινικό δίκαιο περιλαμβάνει την αρχή τέλεσης του αδικήματος.

    Κλείνοντας ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «Εκτιμάμε ότι τα έγγραφα είναι μη γνήσια. Για να διαπιστωθεί ότι είναι πλαστά, πρέπει να δούμε πρωτότυπα», και πρόσθεσε ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε «ψευδοέγγραφα» για να παραπλανηθεί το Κοινοβούλιο ως προς το θέμα της εκπροσωπήσεως.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει η κυβέρνηση;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνος Καμμένος: Η συμφωνία έχει λήξει από τις 10 Οκτωβρίου – Δεν έχω υπογράψει τίποτα (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΝΔ: Υποβάλλει επίκαιρη επερώτηση προς τον Νίκο Κοτζιά για τη Σαουδική Αραβία



    ΣΧΟΛΙΑ