• Ελλάδα

    Άνοιξε πόλεμος Δραγασάκη-ΤτΕ για τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό

    • NewsRoom
    Γιάννης Δραγασάκης

    Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης


    Την έντονη αντίδραση κύκλων της Tραπέζης της Ελλάδος προκάλεσε η αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη ότι η ΤτΕ έχει πλήρη στοιχεία για τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό και ότι θα πρέπει να τα δώσει το επόμενο διάστημα ώστε να εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

    «Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει πλήρη στοιχεία για τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Πρέπει, επομένως, να συμβάλει και αυτή ώστε να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες οι πραγματικοί συνειδητοί κακοπληρωτές και να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι, όπως λέει ο λαός μας» υποστήριξε ο κ. Δραγασάκης στην εκδήλωση της ΕΣΕΕ όπου παρουσιάστηκε η φετινή ετήσια έκθεση για το ελληνικό εμπόριο.

    Η αντίδραση από την ΤτΕ ήταν άμεση.

    Κύκλοι της ΤτΕ σχολίασαν στον ΣΚΑΪ ότι «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όφειλε να γνωρίζει ότι όλα τα στοιχεία για την αποστολή εμβασμάτων βρίσκονται στα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων», υπογραμμίζοντας «ότι η ΤτΕ ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα αποστολής στοιχείων σχετικά με τα εμβάσματα που προέρχονται, μεταξύ άλλων, από δικαστικές και εισαγγελικές αρχές».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στουρνάρας: Τα τρία βήματα για το τέλος των «μνημονίων»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Στουρνάρας: Μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο μεγάλο παιχνίδι μουσικών καρεκλών της ΕΚΤ; 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα άκρα η κόντρα Μαξίμου-Στουρνάρα: «Αποτυχημένος υπουργός μιας αποτυχημένης κυβέρνησης»



    ΣΧΟΛΙΑ