• Πολιτική

    Αποφεύχθηκε μακελειό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο

    • NewsRoom
    χριστουγεννιάτικη αγορά


    Επιβεβαιώθηκε ότι το ύποπτο πακέτο περιείχε εκρηκτικά  ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία. Οι αρχές προχώρησαν στην εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού.

    Νωρίτερα, καλούσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από τη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ,μια πόλη κοντά στο Βερολίνο, λόγω εύρεσης ύποπτου πακέτου. Πρόκειται για ένα δέμα 40 επί 50 εκατοστά που παραδόθηκε σε ένα φαρμακείο που βρίσκεται κοντά στην αγορά. Συγκεκριμένα το κουτί περιείχε «καρφιά και κάποιου είδους σκόνη», όπως διευκρίνισε λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης Καρλ Χάινς Σχρέτερ στο τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.

    Οι αρχές βρίσκονται στη Bradenburger Straße, καθώς εντοπίστηκε ένα ύποπτο αντικείμενο που πιστεύεται ότι περιείχε εκρηκτικά.

    Σημειώνεται ότι η Γερμανία βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω της περσινής φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

    Ωστόσο, σε δήλωση του ο ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου Καρλ-Χάιντς Σρέτερ, θεωρεί «ασαφές» εάν το πακέτο που παραδόθηκε σε φαρμακείο κοντά στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσδαμ, στο Βρανδεμβούργο, περιείχε αληθινή εκρηκτική συσκευή ή μόνο κάποια απομίμησή της.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα με γερμανικά μέσα δεν έχει βρεθεί πυροδοτικός μηχανισμός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΑΔΕ: «Λουκέτο» στο Cafe Il Frati στην Κηφισιά για φοροδιαφυγή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη στην άσφαλτο: Φορτηγό αποκεφάλισε ποδηλάτη στη Θεσσαλονίκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να βάλουν «στοπ» σε γύρο και κεμπάμπ

     



    ΣΧΟΛΙΑ