• Πολιτική

    Έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους: Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου από την οικογένεια της γιατρού

    • NewsRoom


    Αγωγή-μαμούθ κατά του Ελληνικού Δημοσίου θα καταθέσει η οικογένεια της γιατρού από τους Άγιους Αναργύρους, που δολοφονήθηκε μαζί με την μητέρα και την κόρη της, από τον σύζυγό της, ο οποίος λίγο μετά αυτοκτόνησε.

    Σχεδόν ένα μήνα μετά την οικογενειακή τραγωδία, η οικογένεια της γιατρού, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση από την αστυνομία, καθώς ο δολοφόνος έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια και δεν διαγνώστηκε στις εξετάσεις που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο.

    Ο αστυνομικός είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία

    Ο 47χρονος Χρήστος Ζαπαντιώτης υπηρετούσε στη Βουλή και συγκεκριμένα στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Όπως έγινε γνωστό, είχε περάσει από ψυχομετρικά τεστ τον Νοέμβριο του 2011 και είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία.

    Ο δράστης και αυτόχειρας είχε χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο στο μοιραίο φονικό, σκοτώνοντας την 70χρονη πεθερά Βάσω Χερουβείμ, την σύζυγο του την 49χρονη Ελένη Χερουβείμ και την κορούλα του την 4χρονη Μυρτώ μέσα στο σπίτι τους στους Αγίους Αναργύρους, λίγο πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος με το ίδιο όπλο.

    «Είχε κάποια ψυχική ασθένεια και δεν διαγνώστηκε»

    Τώρα συγγενείς των γυναικών ζητούν αποζημίωση για ψυχική οδύνη από την αστυνομία καθώς εκτιμούν ότι ο δολοφόνος έπασχε από κάποια ψυχική ασθένεια, η οποία δεν διαγνώστηκε στις εξετάσεις που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο.

    «Εμείς θα δούμε τα πορίσματα αυτά μέσα από την προανάκριση που διενεργείται, θα δούμε ποια είναι η τελευταία ψυχιατρική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί, ποιο είναι το πόρισμα αυτής. Εκ του αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι υπήρχε ψυχιατρική κατάσταση η οποία δεν διαγνώστηκε.

    Το ζήτημα λοιπόν είναι αν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, αν υπάρχει παράλειψη από πλευράς της ελληνικής αστυνομίας για την διάγνωση της συγκεκριμένης αυτής νόσου» ανέφερε στον Ant1, ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Αγαπηνός.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτη παραδοχή για τους Αγίους Aναργύρους: Η γιατρός είχε ζητήσει από τον αστυνομικό να χωρίσουν (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγιοι Ανάργυροι: Συντετριμμένη η μητέρα του αστυνομικού – «Σκότωσε και εμάς μαζί του»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Άγιοι Ανάργυροι: Ποιοι λόγοι οδήγησαν τον αστυνομικό να σκοτώσει την οικογένειά του;



    ΣΧΟΛΙΑ