• City Stories

    Το Hotel Norge στη Νορβηγία είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός (pics)

    • NewsRoom


    Η interior design εταιρία Concrete, που εδρεύει στο Άμστερνταμ, ολοκλήρωσε πρόσφατα το Hotel Norge by Scandic στην πόλη Bergen της Νορβηγίας, ένα «καταφύγιο» για ταξιδιώτες που αντιστέκονται στα κλισέ και αναζητούν πάντα το κάτι διαφορετικό.

    Το ξενοδοχείο είναι ένας προορισμός από μόνο του, προσφέροντας μια χαλαρή απόδραση από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα, χωρίς καν να χρειαστεί να βγείτε έξω -αν και η πανέμορφη πόλη ενδείκνυται για πολλές βόλτες! Η διαμονή εδώ σημαίνει να απολαμβάνει κανείς υπέροχα ροφήματα στο φωτεινό και chic καφέ Norge ή να χαζεύει το συγκλονιστικό lobby -ίσως ο πιο εξεζητημένος χώρος ολόκληρου του ξενοδοχείου-, που είναι φωτισμένο από έναν γιγαντιαίο ήλιο-εγκατάσταση, που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή.

    Επιπλέον, μέσα από το εστιατόριο Nova, που φιλοξενείται στο εσωτερικό του, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις νοστιμότερες και αυθεντικότερες σκανδιναβικές προτάσεις, να εξερευνήσετε νέες κουλτούρες, αφού η κουζίνα του είναι κυρίως fusion και συνδυάζει τις γεύσεις διαφορετικών χωρών -όχι μόνο της Σκανδιναβίας- και να δοκιμάσετε εκλεκτά πιάτα που θα σας ενθουσιάσουν. Το σίγουρο είναι ότι θα ζήσετε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Μάλιστα, το σύγχρονο design και η luxurious διακόσμηση καλούν τον κάθε επισκέπτη να περάσει ολόκληρο το βράδυ του εκεί, ικανοποιώντας τον ουρανίσκο του με μοναδικές γεύσεις μαγειρεμένες από τους καλύτερους σεφ της πόλης.

    Άξια προσοχής είναι και τα χρώματα, που επιλέχθηκαν για τη διακόσμηση, αφού οι σχεδιαστές αποφάσισαν να «παίξουν» με τους τόνους του ηλιοβασιλέματος και να μπλέξουν το γκρι με το έντονο πορτοκαλί, το κόκκινο και το καφέ. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι αρμονικό και η pop διάθεση εμφανής.

    Το Café Norge είναι ακόμη ένα μέρος, που πρέπει να επισκεφθείτε, εάν μείνετε στο Hotel Norge. Είναι ιδανικό για να πιείτε τον καπουτσίνο σας και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας. Η beige αισθητική με τις πολύχρωμες λεπτομέρειες με πράσινα, royal blue και κίτρινα art αντικείμενα δημιουργούν ένα ζεστό περιβάλλον. Plus, η γραφική ξύλινη σκάλα που συνδέει τους δύο ορόφους μπορεί να μετατραπεί σε stage για διαλέξεις και διάφορα performances, ενώ το κεντρικό μπαρ σερβίρει φρέσκο καφέ το πρωί ή εξωτικά cocktails το βράδυ, συνοδευόμενα από υπέροχες μουσικές επιλογές.

    Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι άκρως σύγχρονα και «έξυπνα», αφού αποτελούνται από πολυχρηστικά και λειτουργικά έπιπλα. Έτσι, θα βρείτε κρεβάτια, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν καναπέδες, χωρίς όμως να χάνουν την άνεσή τους. Επίσης, σε πολλά από αυτά θα συναντήσετε ενσωματωμένα μικρά έπιπλα, όπως ράφια, που χρησιμεύουν ως γραφεία -ή απλώς για να στερεωθούν τα φωτιστικά ή μερικά διακοσμητικά αντικείμενα. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χώρου, που ταυτόχρονα δημιουργεί και μία κομψή οπτική. Κλείστε, λοιπόν, τις διπλές πόρτες πίσω σας, βγάλτε τα παπούτσια σας, φορέστε κάτι πιο άνετο, και αποσυνδεθείτε!

    Επιπλέον, εκτός από την έξυπνη διαχείριση του χώρου, το νέο ξενοδοχείο αποδεικνύει και την αγάπη του προς τη φύση, όπως φαίνεται σε κάθε γωνιά του. Για παράδειγμα, στο lobby θα συναντήσετε μεγάλα πράσινα φυτά, που στέκονται επιβλητικά δίπλα από τις τραπεζαρίες και το σαλόνι και ενίοτε φωτίζονται με rose gold λάμπες αναδεικνύοντας περισσότερο το χρώμα τους. Στα δωμάτια, από την άλλη, θα βρείτε μικροσκοπικές χρυσές γλάστρες με πράσινα φυτά, που προσδίδουν χαρούμενες νότες στη διακόσμηση και φέρνουν τον επισκέπτη λίγο πιο κοντά στο περιβάλλον.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το πιο ζεστό και μοντέρνο ισόγειο! Ανακαίνισαν κατοικία του 1960 στο Αιγάλεω (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα υπέροχο διαμέρισμα στην Avenue Marceau του Παρισιού επαναπροσδιορίζει την πολυτέλεια (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η νέα, υπερπολυτελής κατοικία των 1,8 εκατ. του Γιάννη Αντετοκούνμπο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ