• City Stories

    Τέσσερις συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τρίτη (4 Σεπτεμβρίου 2018)


    Βρισκόμαστε στις αρχές του φθινοπώρου – τυπικά τουλάχιστον – και ένας όμορφος τρόπος για να περάσουμε τις πρώτες μέρες του είναι, φυσικά, η μουσική.

    Έτσι, συγκεντρώσαμε τέσσερις συναυλίες με διάφορα είδη μουσικής, που μπορούν να σας κρατήσουν συντροφιά το βράδυ της Τρίτης, 4 Σεπτεμβρίου 2018. Οι συναυλίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα μέρη της Αθήνας και είναι οι παρακάτω:

    1.  Οι Gadjo Dilo στη Γλυφάδα

    Οι Gadjo Dilo έρχονται για να ταξιδέψουν το κοινό με την gypsy τζαζ / gypsy σουίνγκ μουσική τους. Πρόκειται για ένα ελληνικό μουσικό συγκρότημα με τους Κώστα Μητρόπουλο και Σωτήρη Πομόνη στις κιθάρες, Νίκο Βλάχο στο κοντραμπάσο, Σέργιο Χρυσοβιτσάνο στο βιολί, Γιώργο Τσιατσούλη στο ακορντεόν και Ηλιάνα Τσαπατσάρη στο τραγούδι.

    Πότε:
    Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018
    20.30

    Πού:
    3η Μαρίνα Γλυφάδας
    Γλυφάδα

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. “Αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη” στην Αγία Παρασκευή

    • Παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Β. Βαρθαλίτη, “Μάρκος Βαμβακάρης: Από τον μύθο στην ιστορία 1600-2017”, εκδόσεις των εκπαιδευτηρίων Άγιος Παύλος. Την παρουσίαση θα κάνουν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Μποσκοΐτης και Γιώργος Τσάμπρας, με την παρουσία του συγγραφέα.

    • Συναυλία με τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη.
    Γιώργος Καραγιάννης: πιάνο, μουσική επιμέλεια,
    Μιχάλης Δήμας: μπουζούκι, Αλέξανδρος Καμπουράκης: ακορντεόν.
    Τραγουδούν η Εβελίνα Αγγέλου και ο Παντελής Θεοχαρίδης.

    Καλλιτεχνική επιμέλεια εκδήλωσης: Αντώνης Μποσκοΐτης

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άγιας Παρασκευής.

    Σε όλη τη διάρκεια των “Πολιτιστικών Συναντήσεων Αλέκος Κοντόπουλος”, το Μουσείο Αλέκου Κοντόπουλου θα είναι ανοιχτό από τις 6.00μ.μ. έως τις 8.00, με οργανωμένες ξεναγήσεις για τους ενδιαφερόμενους.

    Πότε:
    Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018
    20.30

    Πού:
    Βιβλιοθήκη Αγ. Παρασκευής -Μουσείο Αλ. Κοντόπουλου
    Αλέκου Κοντόπουλου 13, Αγία Παρασκευή

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    3. Οι Πάνος Κατσιμίχας & Βασίλης Καζούλης στο Γαλάτσι

    Οι Πάνος Κατσιμίχας και Βασίλης Καζούλης, δεν χρειάζονται συστάσεις.

    Η μουσική τους μας συντροφεύει μέχρι σήμερα ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Με στίχους πάντα επίκαιρους, άλλοτε κοινωνικούς και πολιτικούς, άλλοτε ερωτικούς, ευαίσθητους και την ίδια στιγμή καυστικούς…

    ”Είν’ το τραγούδι ελπίδα κι ευχή, μικρό καλοκαίρι…”
    Οι νότες από τα παλαιότερα αλλά και τα πιο νέα τραγούδια των δύο αγαπημένων ερμηνευτών θα πλημμυρίσουν την ατμόσφαιρα δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Το καλοκαίρι κλείνει παρέα με τους αγαπημένους καλλιτέχνες υπό τους ήχους των πιο αξέχαστων και διαχρονικών τραγουδιών.

    Οι δύο δημιουργοί ενώνονται κάτω από κοινά μηνύματα, κοινή αλήθεια και ψυχή, με τρόπο που μόνο τα ίδια τα τραγούδια μπορούν να εξηγήσουν. Μαζί τους ο τραγουδοποιός Δημήτρης Καρράς, ένας τραγουδοποιός της νέας γενιάς με πολύ σημαντική δισκογραφία και πολλές προσωπικές επιτυχίες!

    Πότε:
    Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018
    21.00

    Πού:
    Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου
    Γαλάτσι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    4. “Φυσάει ο Μπάτης – Ρεμπέτικα της Θάλασσας” στη Δραπετσώνα

    ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
    Δημήτρης Μυστακίδης – Μανόλης Πάππος – Ηρακλής Βαβάτσικας – Κυριάκος Γκουβέντας – Ανατολή Μαργιόλα

    Μια συναυλία φόρο τιμής στο ρεμπέτικο τραγούδι, μία μοναδική σύμπραξη κορυφαίων δεξιοτεχνών, αλλά και μια πραγματική γιορτή με τραγούδια που μέσα τους αναπνέει ακόμη ο θαλασσινός αέρας, θα απολαύσουμε στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, την Τρίτη 4 Σεπτέμβρη, στις 9 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο.

    Το πειραιώτικο ρεμπέτικο της ξακουστής τετράδας του Μάρκου Βαμβακάρη, τα τραγούδια των προσφύγων της Μικράς Ασίας, αλλά και τα τραγούδια της ξενιτιάς και της μετανάστευσης επιστρέφουν στο λιμάνι της εργατιάς και της προσφυγιάς, στις γειτονιές και τις ακτές του Πειραιά, για να μας διηγηθούν τις δυνατές κι ανθρώπινες ιστορίες τους.

    Το ρεμπέτικο τραγούδι, που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από τον οργανισμό της UNESCO και εγγράφηκε στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, στέλνει το «σήμα» του από τα μέρη που γράφτηκε το πιο σπουδαίο ίσως κεφάλαιο του ρεμπέτικου.

    Κάποιοι από τους πιο σημαντικούς μουσικούς-δεξιοτέχνες, ερμηνευτές και μελετητές του είδους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα βράδυ και μοιράζονται μαζί μας την ομορφιά, αλλά και την υψηλή καλλιτεχνική αξία του ρεμπέτικου. Ο Δημήτρης Μυστακίδης στην κιθάρα και το τραγούδι, ο Μανόλης Πάππος στο μπουζούκι και το τραγούδι, ο Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, ο Ηρακλής Βαβάτσικας στο ακορντεόν, ο Μιχάλης Δάρμας στο κοντραμπάσο και η Ανατολή Μαργιόλα στο τραγούδι, συμπράττουν επί σκηνής γι’ αυτή την ξεχωριστή παράσταση.

    Την ιδέα και την επιμέλεια του προγράμματος έχει η Όλγα Λασκαράτου.

    Πότε:
    Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018
    21.00

    Πού:
    Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας
    Πειραιάς

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.
    Αντί εισιτηρίου στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θάλασσα, θα συλλέγονται γάλα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλες οι εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Δείτε το πρόγραμμα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Κεραμεικός: Μια πύλη στην αιωνιότητα» – Μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο κέντρο της πόλης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκινά η δωρεάν έκθεση «Μαρία Κάλλας: Αιώνια Πηγή Έμπνευσης» στο Ίδρυμα Ευγενίδου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλη αναδρομική έκθεση-αφιέρωμα στον Γιάννη Μόραλη από Σεπτέμβριο στο Μουσείο Μπενάκη



    ΣΧΟΛΙΑ