• City Stories

    Τέσσερις ενδιαφέρουσες διαλέξεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    Ricardo Piglia


    Διάφορες διαλέξεις, ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο σε διάφορα μέρη της Αθήνας, με ελεύθερη είσοδο. Καταπιάνονται με μια ποικιλία θεμάτων, διοργανώνοντας εκδηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον. Συγκεντρώσαμε παρακάτω τέσσερις από αυτές με μια πληθώρα θεματικών και σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά.

    1. Διάλεξη: Ο Ρικάρντο Πίλια και η σύγχρονη λογοτεχνία της Αργεντινής

    Από την δεκαετία του 70, η νέα γενιά των Αργεντινών συγγραφέων αντιμετώπισε ένα σημαντικό δίλημμα: είναι δυνατή η δημιουργία μιας νέας μορφής συγγραφής με την ενσωμάτωση δύο παραδόσεων σε πολλά ανόμοια – αν όχι αντίθετα – σημεία; Της πρώτης παράδοσης ηγείται ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες και της δεύτερης ο Ρομπέρτο Αρλτ.

    Ο Ρικάρντο Πίλια (1941-2017) υπήρξε αναμφίβολα από τους βασικούς εκπροσώπους αυτού του νέου κύματος συγγραφέων που προσπαθούσαν να κατανοήσουν σε βάθος και – κυρίως – να συνδυάσουν την κληρονομιά του Μπόρχες και του Αρλτ.

    Εισηγητής: Δρ. Μάρκος Μπρόγιερ

    Εκδήλωση στο πλαίσιο της διοργάνωσης ΑΘΗΝΑ – Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου.

    Πότε:
    Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2018
    19:00

    Πού:
    Ινστιτούτο Θερβάντες Αθήνας
    Σκουφά 31, Κολωνάκι

    Είσοδος ελεύθερη.
    Ricardo Piglia
    2. Εκδήλωση – εργαστήριο “Τέχνη στο χαρτί _ χαρτί στην τέχνη”

    Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την έκθεση «Τέχνη στο χαρτί _ χαρτί στην τέχνη» που φιλοξενεί στο Ιστορικό Αρχείο του στον Ταύρο, οργανώνει την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου (ώρα 19:00) θεματική βραδιά με ομιλίες και ένα εργαστήριο κατασκευής χαρτιού, με στόχο να αναδείξει το χαρτί ως μέσο εικαστικής έκφρασης.

    Η βραδιά θα ξεκινήσει με ομιλία της επιμελήτριας της έκθεσης και ιστορικού τέχνης Λουΐζας Καραπιδάκη, η οποία θα αναφερθεί στη χρήση του χαρτιού στην υπηρεσία της τέχνης. Επιπλέον, δύο από τις εκθέτοντες της έκθεσης, η Γεωργία Γκρεμούτη και η Αριάδνη Περράκη, θα παρέμβουν στη συζήτηση.

    Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση, «Τέχνη στο χαρτί _ χαρτί στην τέχνη», ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με εργαστήριο όπου ο βιβλιοδέτης Κώστας Μπουντούρης θα παρουσιάσει τα στάδια κατασκευής χαρτιού κατά την παραδοσιακή δυτική τεχνική χαρτοποιητικής.

    Πότε:
    Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018
    19:00

    Πού:
    Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
    Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

    τέχνη στο χαρτί

    3. Εκδήλωση – 3ο Job Day “Μπορώ να βρω δουλειά”

    Οι χρήστες του Mev Ηλιούπολης οργανώνουν το 3ο Job Day με τον τίτλο “Μπορώ να Βρω Δουλειά”, με στόχο να βοηθήσουν τόσο τους άνεργους πολίτες της Ηλιούπολης, οι οποίοι αναζητούν εργασία, αλλά και επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν την ανάπτυξη των προσωπικών τους δεξιοτήτων και να ενημερωθούν πρακτικά στις πιο σύγχρονες μεθόδους εύρεσης εργασίας – προετοιμασία για συνέντευξη – συγγραφή βιογραφικού – δεξιότητες επικοινωνίας – ξεκίνημα επιχείρησης – διαχείριση σχέσεων και συγκρούσεων – προσωπικό branding – πώς χρησιμοποιούμε το linkedIn.

    Με τη συνεργασία του Skywalker.gr (πλατφόρμα εύρεσης εργασίας).
    Υπό την αιγίδα του Δήμου Ηλιούπολης .

    Πρόγραμμα εισηγήσεων:
    • 11.00 – 12.00
    Ψυχολογία της εργασίας – πώ τα νέα “εργαλεία” της τεχνολογίας αλλάζουν την αναζήτηση και τη δομή της εργασίας – εργασιακό Bullying
    Γιώργος Παπατριανταφύλλου – Επικοινωνιολόγος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων MEV Founder

    • 12.00 – 13.00
    Προσωπική Επαγγελματική Ταυτότητα – Personal branding
    Μαρία Παπάζογλου – Πιστοποιημένη Coach – Σύμβουλος Επικοινωνίας – Επαγγελματίας ΝLP

    • 13.00- 14.00
    Ο ρόλος του LinkedIn στην αγορά εργασίας

    Πότε:
    Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018
    11:00

    Πού:
    Μουσείο Εθνικής Αντίστασης
    Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα και Σοφοκλή Βενιζέλου, Ηλιούπολη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    μπορώ να βρω δουλειά

    4. “Ένας Ζωντανός Πόλεμος Χαρακωμάτων” – Ανοιχτή συζήτηση με τον Gabriel Tzeggai

    Στα πλαίσια της έκθεσης “Ο Μεγάλος ΠΟΛΕΜΟΣ που θα τελείωνε όλους τους πολέμους, 1914-1918”, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο οργανώνει ανοικτή συζήτηση με τον Gabriel Tzeggai, ο οποίος έχει βιώσει έναν σύγχρονο πόλεμο χαρακωμάτων στην πατρίδα του, την Ερυθραία της Αφρικής.

    Ο Gabriel θα μας διηγηθεί τις εμπειρίες του από τον πόλεμο ανεξαρτησίας της Ερυθραίας εναντίον της Αιθιοπίας, στην κρισιμότερη φάση της, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Υπήρξε ένας πόλεμος χαρακωμάτων μέσα στα οποία ο ίδιος βίωσε για δύο χρόνια όλη την κακουχία και φρίκη, την σωματική και ψυχολογική βία, αλλά και τη συναδελφοσύνη σε έναν κοινό σκοπό. Θα μας περιγράψει το ιστορικό των εχθροπραξιών, το πώς οδήγησαν σε μακροχρόνιο πόλεμο χαρακωμάτων, την κατασκευή τους, την οργάνωση των υπηρεσιών, την διεξαγωγή των επιχειρήσεων, καθώς και τις ευρύτερες επιπτώσεις σε κοινωνικό, συναισθηματικό, περιβαλλοντικό και αξιακό επίπεδο.

    Ο Gabriel Tzeggai εργάστηκε ως πολεοδόμος στην Ασμάρα, πρωτεύουσα της Ερυθραίας, από το 1991 έως το 2006, οπότε και μετανάστευσε στην Ιταλία. Εκεί, είναι συνιδρυτής του Αρχείου Αναμνήσεων Μεταναστών, μίας οργάνωσης που αποσκοπεί στην καταγραφή τρεχουσών μεταναστευτικών μαρτυριών και στην καταχώρηση του ίχνους αυτών στη συλλογική πολιτιστική κληρονομιά, εθνική και διεθνή. Σήμερα βρίσκεται προσωρινά στην Αθήνα.

    Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αγγλική γλώσσα.

    Πότε:
    Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018
    11:30

    Πού:
    Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή)
    Σταδίου 13, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη.

    gabriel tzeggai

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα διήμερο γεμάτο δωρεάν προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και έργα video art στην Αθήνα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Εθνική Βιβλιοθήκη μετακομίζει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Vinyl Market: Το μεγάλο event για το βινύλιο έρχεται στην Τεχνόπολη με ελεύθερη είσοδο!



    ΣΧΟΛΙΑ