• City Stories

    Τέσσερις εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο που έχουν εγκαίνια το βράδυ της Παρασκευής


    Δείτε παρακάτω τέσσερις εκθέσεις που έχουν εγκαίνια αυτή την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018, και οι οποίες πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Οι εκθέσεις αφορούν διάφορες μορφές των εικαστικών, όπως ζωγραφική, φωτογραφία και άλλα πολλά.

    1. Ομαδική έκθεση “Η Ακρόπολη στο Βυθό” στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

    Η έκθεση με τίτλο “Η Ακρόπολη στο Βυθό” έχει ως αφετηρία τα λεγόμενα citadels on ships τα οποία είναι δωμάτια ασφαλείας κρυμμένα μέσα σε πολεμικά πλοία ή ακόμα και σε μεγάλα σκάφη αναψυχής.

    Σύμφωνα με τη γλώσσα της ναυσιπλοΐας, το citadel (ελληνική μετάφραση ακρόπολη ή κάστρο), είναι ένα οχυρό όπου μπορούν να βρουν οι άνθρωποι καταφύγιο κατά τη διάρκεια πολέμου, πειρατείας ή γενικότερα κάποιου εξωτερικού κινδύνου.

    Η έκθεση στοχεύει να προσδιορίσει διαφορετικά την έννοια του οχυρού, του ορίου, της μνήμης, της κατοίκησης, του αποκλεισμού και του εγκλεισμού, σε σχέση με τη συλλογική και την ατομική σφαίρα. Σε μια εποχή ασταθών αξιών και συνεχών αλλαγών των κοινωνικών παραμέτρων, η θέση του ατόμου και του συνόλου ορίζεται από́ μια επισφαλή́ συνθήκη μέσα στην οποία βάλλονται οι κοινωνικές αξίες.

    Συμμετέχουν:
    Ανδρέας Αγγελιδάκης, Χρήστος Αθανασιάδης, Δημήτρης Ανδρεάδης, Αριστείδης Αντονάς, Κατερίνα Αποστολίδου, Νίκος Αρβανίτης, Δήμητρα Βάμιαλη, Γιάννης Βαρελάς, Αλέξανδρος Βασμουλάκης, Ανέστης Ιωάννου, Ιωάννα Κωστίκα, Αντώνης Κιουρκτσής, Κωνσταντίνος Κωτσής, Βαρβάρα Λιακουνάκου, Βίκυ Μπέτσου, Φανούρης Μωραίτης, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Πάνος Παπαδόπουλος, Άγγελος Πλέσσας, Σωκράτης Σωκράτους, Αλέξανδρος Τζάννης, Θεόφιλος Τραμπούλης, Πάνος Χαραλάμπους, Θάλεια Χιώτη, Κώστας Χριστόπουλος, Βαγγέλης Χούρσογλου, ATH 1281, Anastasia Ax, Caroline May, Pélagie Gbaguidi, Prinz Gholam, Hiwa K., Anton Kats, Em Kei, Anja Kirschner-David Panos, Fermín Jiménez Landa.

    Επιμέλεια: Κατερίνα Νίκου
    Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: Μαρία Μανέτα

    Εγκαίνια:
    Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
    19.30 – 22.30

    Διάρκεια:
    25 Μαΐου 2018 – 11 Ιουνίου 2018

    Πού:
    Α.Σ.Κ.Τ. – Εκθεσιακός Χώρος “Νίκος Κεσσανλής”
    Πειραιώς 256, Ταύρος

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    2. Ομαδική έκθεση φωτογραφίας “‘Όνειρα” στο The Box

    Ο «Φωτογραφικός Κύκλος» διοργανώνει ομαδική έκθεση με φωτογραφίες των μελών του με το θέμα «Όνειρα». Την έκθεση επιμελούνται ο Πλάτων Ριβέλλης και ο Άγγελος Μίχας.

    Εγκαίνια:
    Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
    20.00

    Διάρκεια:
    25 Μαΐου 2018 – 9 Ιουνίου 2018

    Πού:
    The Box
    Δορυλαίου 12 , Πλατεία Μαβίλη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    3. Δύο εκθέσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Μαθαίνοντας τον Άλλο” στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου “Σπύρος Λούης”

    Η εκδήλωση που τελείται στο πλαίσιο της δράσης “Μαθαίνοντας τον Άλλο” περιλαμβάνει δύο εκθέσεις, μία έκθεση ζωγραφικής και μία φωτογραφίας.

    Πιο συγκεκριμένα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Γιάννη Χρηστάκου “Με το βλέμμα στον χάρτη” και της έκθεσης φωτογραφίας του Σπύρου Βαγγελάκη “Το άλλο πρόσωπο” θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00 στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου “Σπύρος Λούης” (Πλατεία Ηρώων – έναντι Βασ.Σοφίας 85, Μαρούσι).

    Η δράση στοχεύει στον κοινωνικό διάλογο για το προσφυγικό ζήτημα και τελεί υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

    Στο ίδιο πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη παράλληλες δράσεις:
    • Τετάρτη 30/5, ώρα 20:00. “Κορασό”. Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Ναουσαίων θα παρουσιάσει το βιβλίο της κας Ευθυμούλας Μπαμπάτση-Τζερεφού, “Κορασό”, σε μια εκδήλωση γεμάτη παράδοση, μνήμες και μουσική από τη Νάουσα.
    • Παρασκευή 1/6, ώρα 20:00. “Μια ταινία τα λέει όλα”. Η ΑΜΚΕ storyDOC, εκπαιδευτικό ινστιτούτο για την προώθηση του ντοκιμαντέρ, θα προβάλει επιλεγμένα ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκαν από Έλληνες και πρόσφυγες, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης “Home New Home” .

    Εγκαίνια:
    Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
    20.00

    Διάρκεια:
    25 Μαΐου 2018 – 5 Ιουνίου 2018

    Πού:
    Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου “Σπύρος Λούης”
    Πλατεία Ηρώων – έναντι Βασ.Σοφίας 85, Μαρούσι

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    4. Ισίδωρος Πρίντεζης έκθεση φωτογραφίας “Ψηφίδες Κόσμων” στην Blank Wall Gallery

    Η Blank Wall Gallery φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Ισίδωρου Πρίντεζη “Ψηφίδες Κόσμων”.

    Η έκθεση αυτή αποτελείται από φωτογραφίες τραβηγμένες σε διάφορα μέρη του κόσμου κατά τη διάρκεια ταξιδιών του. Μέρη τόσο κοντινά και οικεία όσο και μακρινά. Φωτογραφίες – λήψεις, άλλοτε κοντά στην καθημερινότητα και άλλοτε έξω από αυτήν. Απεικονίσεις ενός κόσμου, ψηφίδες της καθημερινότητας.

    Προορισμοί, άλλοτε οικείοι, άλλοτε μακρινοί, πρόσωπα γνωστά ή άγνωστα. Και σε μια στιγμή του ταξιδιού ανεπανάληπτη, η συνάντηση. Τοπία και μορφές που φέρουν τη σφραγίδα της αισθητικής του καλλιτέχνη, αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειάς του μέχρι σήμερα. Ένας ακόμη κρίκος στα fractals, τα κοσμήματα, τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τη μουσική και τον γραπτό λόγο. Αξιοποιώντας τα μέσα που η κάθε εποχή προσφέρει, ο Ισίδωρος Πρίντεζης βρίσκει τον τρόπο μιας προσωπικής καλλιτεχνικής πορείας.

    Εγκαίνια:
    Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
    21.00

    Διάρκεια:
    25 Μαΐου 2018 – 31 Μαΐου 2018

    Πού:
    Blank Wall Gallery
    Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

    Πληροφορίες

    Είσοδος ελεύθερη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Η μεταμόρφωση» του Φραντς Κάφκα ως εικονική πραγματικότητα στο Ινστιτούτο Γκαίτε!



    ΣΧΟΛΙΑ