• City Stories

    Εύκολη και νόστιμη κρεατόσουπα αυγολέμονο από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom


    Κρεατόσουπα από τον Άκη Πετρετζίκη. Ζεστή, νόστιμη, εύκολη σούπα με μοσχάρι, σέλερι και καρότα! Φτιάξτε αφράτο αυγολέμονο, περιχύστε τη σούπα και απολαύστε!

    Δείτε τη συνταγή παρακάτω:

    Συστατικά:

    1-2 φινόκιο χοντροκομμένο
    4 καρότα
    6 στικ σέλερι
    2 μεγάλα κόκκαλα μοσχαρίσια κομμένα στα 2
    6 κούπες νερό
    1 φύλλο δάφνης
    λίγο θυμάρι ξερό
    1 κιλό βοδινό για σούπα
    αλάτι
    πιπέρι
    9 κ.σ. ρύζι για σούπα
    ½ κ.γ. μπούκοβο
    6 κρόκοι αυγού
    χυμός από 1-2 λεμόνια

    Μέθοδος Εκτέλεσης:

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρές φέτες (εκτός από τα 2 καρότα και 3 στικ σέλερι) σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
    Προσθέτουμε τα κόκκαλα του μοσχαριού μαζί με το νερό, τη δάφνη και το θυμάρι. Έχουμε τη φωτιά δυνατά μέχρι να βράσει και μετά χαμηλώνουμε πάρα πολύ, ίσα-ίσα να σιγοβράζει ο ζωμός. Αφήνουμε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα ξαφρίζοντας ανά διαστήματα.
    Παράλληλα με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας.
    Σουρώνουμε κρατώντας τον ζωμό, πετάμε τα λαχανικά και τα κόκκαλα και ξεπλένουμε την κατσαρόλα.
    Στην καθαρή πια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
    Βάζουμε το κρέας και το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
    Ρίχνουμε τα επιπλέον λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
    Προσθέτουμε το ρύζι και το μπούκοβο, και ανακατεύουμε.
    Σιγοβράζουμε για άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι το κρέας να λιώνει και το ρύζι να είναι έτοιμο.
    Βάζουμε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ πάνω στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τους κρόκους.
    Με ένα σύρμα χειρός τους χτυπάμε καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι οι κρόκοι να πήξουν και να γίνουν σαν κρέμα.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε μία-μία κουταλιά από το φαγητό που βράζει από κάτω και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    Όταν έχουμε προσθέσει αρκετό από το ζουμί και έχει βράσει το ρύζι ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε πολύ καλά.
    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και επιπλέον λεμόνι αν δούμε ότι χρειάζεται.

    Πηγή: akispetretzikis.com

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπέροχη ψαρόσουπα βελουτέ με λαχανικά για τον χειμώνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ ογκρατέν, για να φτιάξετε το Σαββατοκύριακο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πιο αφράτο κέικ μπανάνας από τον Άκη Πετρετζίκη (video)



    ΣΧΟΛΙΑ