• City Stories

    6+1 ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη Δευτέρα


    Αυτή τη Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορείτε να επισκεφθείτε και όμορφες δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να λάβετε μέρος. Από το απόγευμα μέχρι και το βράδυ η Αθήνα μας περιμένει, με δωρεάν δράσεις όπως οι παρακάτω:

    1. Σεμινάριο «Leadership» @ INNOVATHENS (Τεχνόπολη)

    Το ΚΕΑΚ (Κέντρο Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας), με σαφή προσανατολισμό στην τεκμηρίωση της γνώσης και της δια βίου μάθησης, διοργανώνει σε συνεργασία με το INNOVATHENS powered by Samsung, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, σεμινάριο με θέμα‘’Leadership’’.

    Σκοπός του σεμιναρίου, είναι να εφοδιάζει τους συμμετέχοντες την αλλαγή στον τρόπο σκέψης μέσα στην σύγχρονη Επιχειρηματικότητα, καθώς και σ την ηγεσία και στις λειτουργίες της.

    Θεματολογία Εισήγησης:

    Leadership development | Τι είναι Ηγέτης;
    Πώς σκέφτονται οι αναπτυσσόμενες εταιρίες;
    Τι μπορούμε να κάνουμε για τη σωστή διαχείριση στην αλλαγή!
    Transforming People Management | A Leader Must Born!

    Το πρόγραμμα είναι δωρεάν.
    Απαραίτητη η προεγγραφή. Δήλωσε συμμετοχή εδώ.
    Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
    Για το σεμινάριο θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης.

    Πότε:
    Δευτέρα 16 Απριλίου 2018
    18.00 – 20.30

    Πού:
    Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
    Πειραιώς 100, Γκάζι

    Πληροφορίες

    2. Εκδήλωση “Τέσσερις ιστορικές εκδόσεις για την περίοδο της Ηγεμονίας στη Σάμο”

    Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα “Τέσσερις ιστορικές εκδόσεις για την περίοδο της Ηγεμονίας στη Σάμο”, και μέσα από τις σελίδες τεσσάρων τόμων τους, παρουσιάζουν ολοκληρωμένα την περίοδο της Ηγεμονίας, της Επανάστασης του 1912 και των πρώτων ετών μετά την Ενσωμάτωση της Σάμου στην Ελλάδα.

    Τα Συνταγματικά Κείμενα της Ηγεμονίας Σάμου (Ίδρυμα της Βουλής), Από την αυτονομία στο εθνικό κράτος, Η ενσωμάτωση της Σάμου στην Ελλάδα (ΓΑΚ – Αρχεία Νομού Σάμου), Σαμιακά Έντυπα Μονόφυλλα 1832-1915 (ΓΑΚ – Αρχεία Νομού Σάμου) και η πολιτική βιογραφία Θεμιστοκλής Π. Σοφούλης (Ίδρυμα της Βουλής) είναι οι τέσσερις εκδόσεις μέσα από τις οποίες ο Νίκος Καραπιδάκης, ο Χρίστος Λάνδρος, η Σοφία Λαΐου, ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, ο Διονύσης Χουρχούλης και η Αγγέλα Χατζημιχάλη θα εντρυφήσουν στην κοινωνία, την οικονομία, τους θεσμούς και τον πολιτισμό της Ηγεμονίας Σάμου.

    Την εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Απριλίου και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Δάφνης 61, Ψυχικό), θα χαιρετίσουν η Νίκη Μαρωνίτη, γενική γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής, ο Νίκος Καραπιδάκης, πρόεδρος της Εφορείας των Γενικών Αρχείων του Κράτους και η Μαριέττα Μινώτου, διευθύντρια της Κεντρικής Υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

    Πότε:
    Δευτέρα 16 Απριλίου 2018
    18.00

    Πού:
    Γενικά Αρχεία του Κράτους
    Δάφνης 61, Χαλάνδρι – Ψυχικό

    Πληροφορίες

    3. Ο Τάσος Μακράτος παρουσιάζει το βιβλίο του @ Public Συντάγματος

    Τα Public και οι Εκδόσεις Λιβάνης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάσου Μακράτου, Μετά τον Καβάφη – Οι ερωμένες του ποιητή τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων (5ος όροφος).

    Προλογίζει: Θέμης Ροδαμίτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Τήνου
    Ομιλητές: Γιώργος Χρονάς, Ποιητής, Εκδότης Περιοδικού «Οδός Πανός»
    Πέρσα Κουμούτση, Συγγραφέας, Μεταφράστρια.
    Απαγγέλουν: Γιάννης Σταματίου, Βάσια Βασιλείου, ηθοποιοί και ο ίδιος ο ποιητής
    Συνοδεία πιάνου: Μανταλένα Αργυράκη

    Πότε:
    Δευτέρα 16 Απριλίου 2018
    19.00

    Πού:
    Public Συντάγματος
    Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος

    Πληροφορίες

    4. Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Κώστα Γουλιάμου “Η ομιλία της Νύχτας”

    Το Σπίτι της Κύπρου και οι Εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Κώστα Γουλιάμου, Η ομιλία της Νύχτας.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κριτικός λογοτεχνίας, γραμματολόγος κ. Αλέξης Ζήρας, ο Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) κ. Βασίλης Καρδάσης, ο ποιητής κ. Γιώργος Βέης και ο ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος κ. Μάριος Μιχαηλίδης.

    Την εκδήλωση θα συντονίζει η μουσειολόγος κ. Χριστίνα Δηλάρη.

    Πότε:
    Δευτέρα 16 Απριλίου 2018
    19.00

    Πού:
    Σπίτι της Κύπρου
    Ξενοφώντος 2Α, Κέντρο Αθήνας

    Πληροφορίες

    5. Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης παρουσιάζει @ Public Café Συντάγματος

    α Public και οι Εκδόσεις Enallaktikos.gr σας προσκαλούν την Δευτέρα 16 Απριλίου, ώρα 20.00, στην αίθουσα του Public Café Συντάγματος στον 5ο όροφο στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θεοδόση Ν. Πελεγρίνη “Η Φιλοσοφία της ζωής“.

    Ο τέως Υφυπουργός Παιδείας και Πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση “Ένα κιλό κόκκινη μπογιά στον απέραντο ωκεανό” που έγραψε και παίζει ο ίδιος μαζί με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη της παράστασης Μιχάλη Μητρούση.

    Πριν και μετά την θεατρική παράσταση ο κ. Πελεγρίνης θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει βιβλία.

    Πότε:
    Δευτέρα 16 Απριλίου 2018
    20.00

    Πού:
    Public Cafe Συντάγματος
    Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος

    Πληροφορίες

    6. Κινηματογραφικό αφιέρωμα “50 χρόνια από τον Μάη του ’68”

    Η Κινηματογραφική Λέσχη του Φ.Ο.Υ. διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο “50 χρόνια από τον Μάη του ’68”. Την Δευτέρα, 16 Απριλίου, στο πλαίσιο της ενότητας “Τον καιρό του Μάη”, θα προβάλει την ταινία “Φράουλες και αίμα” (1970) του Στιούαρτ Χάγκμαν. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον υπεύθυνο της Κινηματογραφικής Λέσχης, Κώστα Σαμάντη.

    Πότε:
    Δευτέρα 16 Απριλίου 2018
    20.30

    Πού:
    Φιλοπρόοδος Όμιλος Υμηττού
    Ανδρέα Λεντάκη, Αμισσού και Λεωφόρος Σμύρνης, Υμηττός

    Πληροφορίες

    ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ

    7. Εκδήλωση – αφιέρωμα στη Λήδα Πρωτοψάλτη, στον Θανάση Παπαγεωργίου και στο θέατρο ΣΤΟΑ

    Ο Δήμος Ζωγράφου με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει τη Δευτέρα 16 Απριλίου, στις 20:30, στο θέατρο ΣΤΟΑ (Μπισκίνη 55, Ζωγράφου), εκδήλωση αφιέρωμα στη Λήδα Πρωτοψάλτη, στον Θανάση Παπαγεωργίου και στο θέατρο ΣΤΟΑ, σε μία προσπάθεια ανάδειξης σημαντικών ανθρώπων από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών που ζουν και δημιουργούν στην πόλη του Ζωγράφου.

    Μέσα στην καρδιά της δικτατορίας, το 1971, το ισόγειο μιας πολυκατοικίας στου Ζωγράφου, που προοριζόταν για κινηματογράφος, μεταμορφώθηκε τελικά σε θεατρική σκηνή. Στην οδό Μπισκίνη 55, δύο νέοι ηθοποιοί ίδρυσαν τη “ΣΤΟΑ”, ένα από τα πρώτα θέατρα εκτός του κέντρου της Αθήνας, καθώς πίστευαν ότι το θέατρο για να έχει λαϊκή απήχηση πρέπει να παίζεται στις γειτονιές. Πρώτη τους παράσταση ήταν οι “Τρωαδίτισσες” του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου. Με τις δραματουργικές επιλογές και την καλλιτεχνική ευαισθησία και συνέπειά τους, άνοιξαν νέους δρόμους για το νεοελληνικό θέατρο, ενώ για πολλές δεκαετίες η ΣΤΟΑ αποτελούσε πολιτιστικό στέκι για τους
    φοιτητές, ενώ είναι ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς πυρήνες της πόλης.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα μιλήσουν οι: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μιχάλης Γρηγορίου, Λέα Κούση, Παναγιώτης Μέντης, Κώστας Μποσταντζόγλου.

    Πότε:
    Δευτέρα 16 Απριλίου 2018
    20.30

    Πού:
    Θέατρο Στοά
    Μπισκίνη 55, Ζωγράφου

    Πληροφορίες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια βδομάδα γεμάτη δωρεάν προβολές ταινιών μικρού μήκους στο Booze Cooperativa

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Oπτικοακουστική παράσταση αφιερωμένη στον ζωγράφο Francisco Goya με ελεύθερη είσοδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δώδεκα θεατρικές πρεμιέρες στην καρδιά της άνοιξης



    ΣΧΟΛΙΑ