• City Stories

    4+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    σινεμά


    Καλή χρονιά σε όλους!
    Ο νέος χρόνος ξεκινά δυναμικά στον τομέα των πολιτιστικών δρωμένων και συνεχίζει να μας προσφέρει καλλιτεχνικές απολαύσεις με ελεύθερη είσοδο. Για αυτή τη βδομάδα συγκεντρώσαμε πέντε δωρεάν προβολές ταινιών σε διάφορα μέρη της Αθήνας, από τις οποίες μερικές απευθύνονται σε παιδιά και μερικές σε ενήλικες. Πέρα από τις παρακάτω ταινίες που θα δείτε, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και να παρακολουθήσετε τη σειρά animation προβολών με τίτλο “Animasyros 10”.

    1. “Μια ιστορία για τον Άι Βασίλη” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

    Στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών με ελεύθερη είσοδο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από το Νεανικό Πλάνο, θα προβληθούν δύο γιορτινές ταινίες την ίδια ημέρα, έστω κι αν έχουν περάσει οι γιορτές.

    Σκηνοθεσία: Juha Wuolijoki
    Πρωταγωνιστούν: Hannu-Pekka Bjφrkman, Otto Gustavsson, Kari Vδδnδnen
    Εικόνα: Έγχρωμη
    Χώρα παραγωγής: Φινλανδία – Γλώσσα: Φινλανδική
    Διάρκεια: 83΄

    Υπόθεση: Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει την οικογένειά του σε ατύχημα. Οι χωριανοί αποφασίζουν να αναλάβουν όλοι μαζί το παιδί. Κάθε οικογένεια φροντίζει τον Νικόλα για ένα χρόνο. Για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους συγχωριανούς του, ο Νικόλας αποφασίζει να φτιάξει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας. Με τα χρόνια, οι οικογένειες που έχουν φιλοξενήσει τον Νικόλα πληθαίνουν και σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι του το πρωί των Χριστουγέννων.Η παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων κινδυνεύει να διακοπεί όταν…

    Πότε:
    Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018
    11.00

    Πού:
    Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
    Πειραιώς 206, Ταύρος

    Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210-3418579. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

    Πληροφορίες

    Μια ιστορία για τον Άι Βασίλη

    2. “Μέσα στη χριστουγεννιάτικη νύχτα” στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

    Στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών με ελεύθερη είσοδο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από το Νεανικό Πλάνο, θα προβληθούν δύο γιορτινές ταινίες την ίδια ημέρα, έστω κι αν έχουν περάσει οι γιορτές.

    Σκηνοθεσία: Lourens Blok
    Βασισμένη στο βιβλίο του Andreas Steinhφfel (2002)
    Πρωταγωνιστούν: Dennis Reinsma, Dana Goldberg, Jeroen van Koningsbrugge, Jelka van Houten
    Εικόνα: Έγχρωμη
    Χώρα παραγωγής: Ολλανδία, Σουηδία – Γλώσσα: Ολλανδική
    Διάρκεια: 81΄

    Σημαντικότερες διακρίσεις: Υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στην Κατηγορία Generation Kplus στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2014

    Υπόθεση: Ο κύριος Μους, ο τάρανδος, εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης με τον Άι Βασίλη (τα ελαφάκια είναι πολύ ντελικάτα για τέτοιες επικίνδυνες αποστολές), μια βλάβη στο έλκηθρο προκάλεσε την πτώση τους… Ο κύριος Μους πρέπει τώρα να ξεκουραστεί ώστε το χτυπημένο του ποδάρι να γιατρευτεί. Στο διάστημα αυτό ψυχαγωγεί την οικογένεια που τον φιλοξενεί με διάφορες ιστορίες. Όπου να ’ναι, θα πρέπει ο Άι Βασίλης να φανεί για να τον μαζέψει…Ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο παραμύθι, μέσα από την οπτική του πιστού συντρόφου του Άι Βασίλη…!

    Πότε:
    Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018
    13.00

    Πού:
    Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
    Πειραιώς 206, Ταύρος

    Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 210-3418579. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

    Πληροφορίες

    Μέσα στη χριστουγεννιάτικη νύχτα

    3. “Ο Τζέρι Λιούις ταχυδακτυλουργός” στο Κινηματοθέατρο “Κ. Γαβράς”

    Στο Κινηματοθέατρο Κώστας Γαβράς του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη αλλά με σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση. Η ταινία “Ο Τζέρι Λιούις ταχυδακτυλουργός” (1958), προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος: Τζέρι Λιούις – Ο κωμικός με το πηγαίο χιούμορ.

    Δύο χρόνια μετά τον επαγγελματικό του χωρισμό από τον Dean Martin, ο Τζέρι Λιούις ακόμα έψαχνε για ιδέες που θα έφτιαχαν μια καλή κωμική ταινία. Μέσα στη μη-πρωτοτυπία της τότε εποχής του, το παίζει ταχυδακτυλουργός που πηγαίνει στην Ιαπωνία να διασκεδάσει τους αμερικανούς στρατιώτες, βάζει κι ένα ορφανό παιδάκι στο «παιχνίδι» για να μας συγκινήσει, όπως και ένα χαριτωμένο λαγουδάκι με… απίστευτες ικανότητες. Όπως είπε όμως κι ο W.C. Fields, μην παίζεις ποτέ κόντρα σε παιδιά ή ζώα, επειδή θα κλέψουν την παράσταση. Συμπληρώστε και τα ανεπιτυχή ως επί τω πλείστον αστεία της ταινίας (με εξαίρεση ένα-δυο σουρεαλιστικά1 που πάντα μας αρέσουν), το αποτέλεσμα είναι αρκετά άνισο και στο σύνολό του μετριότατο. Εν τέλη, το The Geisha Boy απευθύνεται αποκλειστικά στους θαυμαστές του κυρίου Λιούις.

    Πότε:
    Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018
    20.00

    Πού:
    Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς» (πρώην ΕΦΗ)
    Βασιλικών 6, Περιστέρι

    Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

    Πληροφορίες

    τζέρι λιούις

    4. “Η Μελωδία της Ευτυχίας” στο ΚΠΙΣΝ

    Το Park Your Cinema επιστρέφει με γιορτινή διάθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζοντας μερικές από τις πιο αγαπημένες οικογενειακές ταινίες όλων των εποχών. Φιλμ που μεγάλωσαν γενιές και γενιές θεατών, που κανείς δεν βαριέται να βλέπει ξανά και ξανά, που ονειρεύεται να τον μαγέψουν και πάλι στη μεγάλη οθόνη.

    Η Μελωδία της Ευτυχίας (1965): Καλόγρια από το Salzburg αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση των επτά τέκνων ενός χήρου αξιωματικού του Ναυτικού, στα 1938. Κανείς τους δεν προβλέπει τις αλλαγές που θα φέρει στη ζωή τους ο έρωτας και… το Τρίτο Ράιχ. Ένα αγαπημένο Broadway musical του 1959, μετατρέπεται σε κινηματογραφικό μύθο, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ εισιτηρίων. Ήταν η πρώτη ταινία που έσπασε το φράγμα των 100.000.000 δολαρίων, ξεπερνώντας το Όσα Παίρνει ο Άνεμος. Προτάθηκε για 10 Oscar, έφυγε με τα μισά: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, μοντάζ, μουσικής και ήχου. Ώρα να φρεσκάρετε ξανά τους στίχους μετά το The hills are alive with the sound of music.

    Σκηνοθεσία: Robert Wise
    Προβολή με ελληνικούς υπότιτλους

    Πότε:
    Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018
    11.30

    Πού:
    Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364

    Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ

    Πληροφορίες

    η μελωδία της ευτυχίας

    5. Μ.Α.Τ. Μονάδα Αποδόμησης Τάξης” στον Χειμερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Δήμου Ηλιούπολης

    Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ντανί Μπουν με τους: Αλίς Πολ, Ντανί Μπουν, Μισέλ Μπλαν, Σαμπίν Αζεμά

    Η Τζο είναι μια αδέξια αστυνομικός που έχει σαν όνειρο να γίνει μέλος των Ειδικών Δυνάμεων. Αποτυγχάνει σε κάθε προσπάθειά της, αλλά ως κόρη υπουργού καταφέρνει να γίνει τελικά δεκτή. Τώρα, ο αυστηρός και μισογύνης Οζέν πρέπει να την εκπαιδεύσει…

    Πότε:
    Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018
    19.00 και 21.00

    Πού:
    Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης
    Λεωφόρος Σοφοκλή Βενιζέλου 114 και Κουντουριώτου, Ηλιούπολη

    Είσοδος ελεύθερη.
    Σε κάθε παράσταση μαζεύονται τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ηλιούπολης και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ηλιούπολης.

    Πληροφορίες

    ΜΑΤ ΤΑΙΝΙΑ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δωρεάν ταινίες animation για μικρούς και μεγάλους στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Έξι ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δέκα νέες ταινίες που «καταφθάνουν» στους ελληνικούς κινηματογράφους



    ΣΧΟΛΙΑ