• Business

    Warren Buffett: Μια επένδυση της Apple στην Tesla θα ήταν «πολύ φτωχή ιδέα»

    • NewsRoom
    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway

    Warren Buffett. Επικεφαλής Berkshire-Hathaway


    Μια επένδυση της Apple στην Tesla θα ήταν «πολύ κακή ιδέα, αναφέρει ο επενδυτής και CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, ο οποίος πρόσφατα αγόρασε μεγάλο μερίδιο της Apple.

    O Buffett άσκησε επίσης έμμεσα κριτική στον CEO της Tesla, Elon Musk, στη συνέντευξή του στο Fox Business την Πέμπτη, λέγοντας – αναφερόμενος στο Tweet του Musk για «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» – πως «όλοι μπορούν να πουν κάτι λάθος, αλλά αν το κάνεις, το διορθώνεις αμέσως».

    «Και αν έχεις μια μετοχή που ανεβοκατεβαίνει στο «trading», λεπτά αργότερα λες ‘έκανα λάθος όταν ανέφερα εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αυτό που εννοούσα ήταν ότι πιστεύω ότι μπορώ να βρω χρηματοδότηση’», συμπλήρωσε ο  Buffett.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο Musk οπισθοχώρησε στο σχέδιό του να βγάλει την Tesla  από το χρηματιστήριο. Ερωτηθείς αν θα υποστήριζε μια κίνηση της Apple να αγοράσει μερίδιο στην Tesla, ο Buffet ήταν επιφυλακτικός.

    «Θα υποστήριζα οτιδήποτε έκανε ο Tim Cook, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν φτωχή ιδέα να εισέλθει στην αγορά αυτοκινήτων», τόνισε ο Buffett.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O Jeff Bezos και ο Warren Buffett ποντάρουν σε μια «ελεύθερη» αγορά 250 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ