• Business

    Τώρα άρχισαν οι μηνύσεις κατά του Elon Musk

    • NewsRoom

    Elon Musk


    Ο γνωστός short seller Andrew Left υπέβαλε συλλογική μήνυση στον CEO της Tesla, Elon Musk, υποστηρίζοντας ότι παραβίασε νόμους της κεφαλαιαγοράς.

    Στην αγωγή σημειώνεται πως ο Musk χειραγώγησε την τιμή των μετοχών της Tesla, με λανθασμένες και παραπλανητικές πληροφορίες, σύμφωνα με ένα αντίγραφο της μήνυσης που ανέρτησε στο διαδίκτυο ο γνωστός short seller.

    Η αγωγή αφορά το αμφιλεγόμενο tweet του Musk στις 7 Αυγούστου για το σχέδιό του να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο με «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση».

    Αργότερα τον ίδιο μήνα, σε μια ανάρτηση στο Blog της εταιρίας, ο Musk ανακοίνωσε πως το σχέδιο αυτό ακυρώνεται και η εταιρία θα παραμείνει δημόσια, αναφέροντας την αντίδραση των μετόχων.

    Μια από τις δικηγορικές εταιρίες του Left, η Labaton Sucharow LLP, ανακοίνωσε την μήνυση σε δελτίο τύπου που εξέδωσε την Πέμπτη.

    «Αυτό φαίνεται να είναι κλασική περίπτωση απάτης. Πιστεύουμε ότι ο Musk αποπειράθηκε να χειραγωγήσει την τιμή της μετοχής της Tesla με παραπλανητικά tweets, με άμεσο στόχο να βλάψει τους short-sellers», ανέφερε το δελτίο τύπου.

    Η Tesla δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποιο σχόλιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Warren Buffett: Μια επένδυση της Apple στην Tesla θα ήταν «πολύ φτωχή ιδέα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκαταλείπει το σχέδιο εξόδου της Tesla από το χρηματιστήριο ο Elon Musk

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Elon Musk αποκαλύπτει: Κανείς δεν είδε το tweet μου για την Tesla πριν το βγάλω



    ΣΧΟΛΙΑ