• Business

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Γιατί συνεχίζει να εκπλήσσει ο ισχυρός άνδρας της Chipita

    Θεοδωρόπουλος

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Διευθύνων Σύμβουλος Chipita.


    Μία ιδιαίτερα δυνατή ομιλία έδωσε ο ισχυρός άνδρας της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, στο συνέδριο του ΣΕΒ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή του να παραμείνει η εταιρεία στην Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες, και να φορολογείται και να δημιουργεί θέσεις εργασίας στη χώρα μας, αντί να καταφύγει στην εύκολη λύση της… Βουλγαρίας.

    Ο κ. Θεοδωρόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία που έχουν για τον ίδιο και την Chipita οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, και αποκάλυψε πως η μεγάλη έγνοια και ανησυχία του πλέον είναι το πώς θα παραδώσει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ποιότητα ζωής των χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται στην εταιρεία.

    Υπάρχουν πολλά ακόμη που έχουν να γίνουν και θα είναι κρίμα να μη συνεχίσει μία ελληνική, διεθνοποιημένη, επιχείρηση την παρουσία της στον τόπο που δημιουργήθηκε. Πιστεύουμε και θέλουμε η Chipita να μείνει εδώ, να έχει έδρα εδώ, να φορολογείται εδώ και να δίνει προκοπή και δουλείες στη Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο ισχυρός άνδρας της Chipita δε μάσησε τα λόγια του όταν αναφέρθηκε στις startup επιχειρήσεις, εκφράζοντας την άποψη ότι έχουν υπερεκτιμηθεί και ότι δεν είναι ορθή η νοοτροπία των νέων να βρουν μία τεχνολογική καινοτομία με σκοπό να τη μοσχοπουλήσουν μετά από λίγα χρόνια σε κάποιον μεγάλο “παίκτη”.

    Πρέπει να παράγουμε, πρέπει να κοιτάξουμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας και τους υπόλοιπους τομείς. Η οικονομία έχει παρά πολλούς κλάδους που υπάρχουν ευκαιρίες”, σημείωσε με νόημα, ενώ αναφέρθηκε εκτεταμένα στην ανάγκη να επενδύσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις στην καινοτομία, σχολιάζοντας πως αφού η Ελλάδα δεν μπορεί να παράγει τα φθηνότερα προϊόντα λόγω εργατικού κόστους, μπορεί να γίνει πρωτοπόρος στην καινοτομία, εφόσον οι Έλληνες επιχειρηματίες, ειδικά οι μικρομεσαίοι, δουν σοβαρά αυτήν την προοπτική.

    Εμφανίστηκε ακόμα αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, παρατηρώντας ότι σήμερα το brand Ελλάδα δεν είναι σε υψηλό σημείο, όμως η οικονομία κινείται κυκλικά και άρα “αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί θα σκοράρουμε πάλι ψηλά”, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα προς τις μεγάλες επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας τον κομβικό τους ρόλο στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τονίζοντας πως είναι προς όφελός τους να τις βοηθούν, καθώς “η οικονομία είναι μια βάρκα στην οποία είμαστε όλοι μαζί μέσα”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διατάξεις φωτιά για το άμεσο άνοιγμα θυρίδων και τα Airbnb σχεδιάζει ο Πιτσιλής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί ο Γουάτσα επιλέγει την… Κύπρο για να «φυλάξει» τα μετρητά της Grivalia

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα παράταση ζητά η Exin για Εθνική Ασφαλιστική



    ΣΧΟΛΙΑ