• Business

    Σκλαβενίτης: Η πορεία τις γιορτές, το Mart και οι προμηθευτές…

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης

    Γεράσιμος Σκλαβενίτης


    Ικανοποίηση επικρατεί στην Σκλαβενίτης για την πορεία ενσωμάτωσης των καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος και τη συνολικότερη κατάσταση του ομίλου περίπου εννέα μήνες μετά την ανάληψη των ηνίων της πολύπαθης αλυσίδας.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως οι πωλήσεις του δικτύου κινούνται εντός των στόχων που είχαν τεθεί και ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία σχετικά με το εγχείρημα διάσωσης.

    «Ο κόσμος», όπως λένε χαρακτηριστικά, «έχει αρχίσει να μπαίνει και πάλι στα καταστήματα κυρίως στην επαρχία όπου μέχρι πριν λίγο καιρό η Σκλαβενίτης δεν είχε παρουσία» και τονίζουν πως ειδικά την περίοδο των εορτών η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη και τα αποτελέσματα άκρως ικανοποιητικά.

    Όσον αφορά στην εξαγορά του 21% της Mart, της χονδρεμπορικής αλυσίδας που ελέγχει η Σκλαβενίτης, από τον Λεωνίδα Θεόκλητο, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως είναι μια συναλλαγή που ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι και δεν σηματοδοτεί κάποια αλλαγή στα σχέδια ή την κατεύθυνση της εταιρείας.

    «Η είδηση θα ήταν εάν έμπαινε κάποιος ξένος στο μετοχικό κεφάλαιο της Mart», υπογραμμίζουν με έμφαση.

    Από εκεί και πέρα, τονίζουν ότι το εγχείρημα διάσωσης του Μαρινόπουλου έχει την στήριξη της πλειονότητας των προμηθευτών, οι οποίοι θέλουν να υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός μεταξύ των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο Λεωνίδας Θεόκλητος που αγόρασε το 21% της Mart από τον Σκλαβενίτη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Χήτος (Ζαγόρι): Τα σχέδια για Ελλάδα και εξωτερικό- Τι λέει για Σκλαβενίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: My Market: Ανακαινίσεις και νέα καταστήματα δίνουν το ρυθμό για (ακόμα) μία καλή χρονιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πλαστική σακούλα και σούπερ μάρκετ: Τι προβληματίζει τις αλυσίδες–Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα



    ΣΧΟΛΙΑ