• Ναυτιλία

    Π. Παππάς: Super deal με 16 νέα πλοία για τη Star Bulk. Όλες οι λεπτομέρειες

    πετρος παππας

    Πέτρος Παππάς, εφοπλιστής


    H ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση 16 φορτηγών πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

    Σε ανακοίνωση της η ναυτιλιακή αναφέρει ότι θα εξαγοράσει τα πλοία από εταιρίες που συνδέονται με τις Augustea Atlantica SpA και York Capital Management, μέσω μίας συναλλαγής που περιλαμβάνει και μετοχές.

    H Star Bulk συμφώνησε να εκδώσει περίπου 10,5 εκατομμύρια κοινές μετοχές για τους πωλητές των 16 πλοίων, που αντιστοιχούν περίπου στο 14,1% των κοινών της μετοχών, ενώ παράλληλα θα αναλάβει χρέος 310 εκατ. δολ. Ωστόσο, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, το τελικό τίμημα θα καθοριστεί από τις μέσες αποτιμήσεις των πλοίων, οι οποίες θα γίνουν από ανεξάρτητους εκτιμητές και θα υπάρξουν ανάλογες προσαρμογές στο τίμημα.

    Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς είναι συνδεδεμένος με την μία εκ των εταιριών που πουλούν τα πλοία και κατ’επέκταση θεωρείται επενδυτής μειοψηφίας σε τρία από τα 16 πλοία.

    Η Augustea Atlantica θα διατηρήσει την τεχνική διαχείριση των bulkers ενώ την εμπορική διαχείριση θα αναλάβει η Star Bulk.

    Η λίστα με τα προς εξαγορά πλοία:

    Ο Πέτρος Παππάς, CEO της Star Bulk, σχολίασε της συμφωνία επισημαίνοντας τα εξής: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που η Star Bulk αποκτά έναν υψηλής ποιότητας, σύγχρονο στόλο σε μια συναλλαγή που περιλαμβάνει και μετοχές. Σε συνδυασμό με την ελκυστική τραπεζική χρηματοδότηση, πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα είναι συμφέρουσα για τους μετόχους μας. Η Star Bulk θα συνεχίσει να ισχυροποιείται στην βιομηχανία του ξηρού φορτίου. Στο πλαίσιο της εξαγοράς, η Star Bulk θα αποκτήσει ένα στόλο με 5 πλοία Newcastlemaxes / Capesize, 2 mini Capesize, 8 Post Panamax / Kamsarmax και 1 ultramax, με μέση ηλικία 4,5 έτη, που έχουν κατασκευαστεί κυρίως στην Ιαπωνία και την Κορέα και θα προσφέρουν στην εταιρία μας συνέργιες και οικονομίες κλίμακος.”

    Παράλληλα ο κ. Παππάς διευκρίνησε: “Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αναμένεται ο κ. Raffaele Zagari (CEO της Augustea Atlantica SpA) να προσχωρήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Star Bulk. Είμαι σίγουρος ότι ο Raffaele με 25 χρόνια εμπειρίας στην ναυτιλία, θα αποτελέσει πολύτιμο πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της εταιρίας μας. “

    Πέτρος Παππάς, ετών 62. Εφοπλιστής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί η Morgan Stanley κόβει τα… φτερά των capesizes

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Aegean Marine Petroleum: Νέος CFO της εταιρίας o Παύλος Παπαγεωργίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Προκοπίου: Γιατί η Dynagas LNG Partners ψαλιδίζει τη διανομή μερίσματος

     



    ΣΧΟΛΙΑ