• Ναυτιλία

    Γ. Χατζηπατέρας: Η Dorian LPG επενδύει στο μέλλον των ναυτιλιακών καυσίμων

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Μνημόνιο κατανόησης με την Hyundai Global Service υπέγραψε η ναυτιλιακή Dorian LPG του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα για τη διεξαγωγή μελέτης όσον αφορά την αναβάθμιση έως και δέκα πλοίων VLGC της εταιρείας, ώστε να κινούνται και με υγροποιημένο αέριο (LPG).

    H κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της Dorian LPG εν όψει των κανονισμών που πρόκειται να τεθούν σε ισχύ διεθνώς για τη μείωση των εκπομπών θείου, οι οποίοι προβλέπουν τη μείωσή τους κατά 85% από την 1η Ιανουαρίου του 2020.

    “Το φορτίο που μεταφέρουν τα πλοία μας είναι μία πηγή ενέργειας με αποδεδειγμένα περιβαλλοντικά οφέλη συγκριτικά με τα καύσιμά μας. Αναλαμβάνουμε αυτήν την πρωτοβουλία με διπλό στόχο, αφενός να δράσουμε ως υπεύθυνη επιχείρηση, αφετέρου να κερδίσουμε ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα είναι προς το συμφέρον τόσο των πελατών μας, όσο και των μετόχων μας”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dorian LPG, Γιάννης Χατζηπατέρας κατά την τελετή υπογραφής του μνημονίου κατανόησης, που πραγματοποιήθηκε στο Χιούστον των ΗΠΑ.

    Η πρωτοβουλία αυτή ακολουθεί τα συμπεράσματα μίας έρευνας της Dorian LPG και του American Bureau of Shipping για την αξιολόγηση του LPG ως ναυτιλιακού καυσίμου εν όψει των αλλαγών της 1ης Ιανουαρίου 2020. Τα συμπεράσματα δημοσιοποιήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2017.

    Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη βιωσιμότητα του LPG ως ελκυστικού και συμφέροντος οικονομικά εναλλακτικού καυσίμου που είναι ευρέως διαθέσιμο και συμβατό με τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας. Σημειώνει ακόμα ότι το LPG προτιμήθηκε από άλλες εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως το LNG και η μεθανόλη, δεδομένης της αφθονίας του LPG και του υπάρχοντος διεθνούς δικτύου διανομής και των υποδομών για LPG.

    Στο πλαίσιο του προγράμματος κατασκευής νεότευκτων πλοίων της VLGC, η Dorian LPG έχει προβλέψει στον σχεδιασμό τους τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και LPG ως καύσιμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Παναγιωτίδης: Η Castor σχεδιάζει το Spotify της ναυτιλίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλοίο ελληνικής ναυτιλιακής βγαίνει στο σφυρί για χρέη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: B. Βαρδινογιάννης: Συνεχίζει τη διεύρυνση του στόλου της η Avin. Όλες οι λεπτομέρειες



    ΣΧΟΛΙΑ