• Business

    Septona: Έκανε πάλι την έκπληξη – Ανάπτυξη 33,6% στις πωλήσεις

    • NewsRoom
    Διευθύνουσα Σύμβουλος, Septona

    Κωνσταντίνα Ευαγγελίου Διευθύνουσα Σύμβουλος, Septona


    Σημαντική ανάπτυξη 33,6% στις πωλήσεις της στην εγχώρια αγορά κατέγραψε η SEPTONA (ιδιοκτησίας της οικογένειας Ευαγγελίου) για το επτάμηνο του 2018, με την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας να αντικατοπτρίζεται και στα ανοδικά μερίδια των κατηγοριών που δραστηριοποιείται, όπως σημειώνει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, η σημαντική αυτή άνοδος οφείλεται στην επένδυση σε στρατηγικούς πυλώνες όπως:

    α) Επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας: Αναδιοργάνωση του εμπορικού τμήματος με την ενσωμάτωση αναγνωρισμένων και έμπειρων στελεχών υψηλότατου επιπέδου δημιουργώντας έτσι ένα από τα πιο δυναμικά και άρτια οργανωμένα τμήματα στην Ελληνική αγορά.

    β) Έρευνα για ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες ανάγκες: Βελτίωση υπαρχόντων προϊόντων αλλά και ανάπτυξη νέων καινοτόμων σειρών υψηλής προστιθέμενης αξίας για τον καταναλωτή και στρατηγικού ενδιαφέροντος για το λιανεμπόριο.

    γ) Στοχευμένη επικοινωνία της μάρκας με τους καταναλωτές: Εστίαση σε εξειδικευμένες ενέργειες μάρκετινγκ και διαφήμισης με έμφαση στις νέες τεχνολογίες.

    δ) Βελτίωση της παραγωγικότητας των εργοστασίων: Ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, των εγκαταστάσεων αλλά και των συστημάτων ποιότητας. Για τη διετία 2018/2019 υλοποιείται νέο πρόγραμμα επενδύσεων στα Οινόφυτα Βοιωτίας που ανέρχεται στα 20εκ.€.

    Σημαντική είναι και η εξαγωγική δραστηριότητα με περαιτέρω διείσδυση της μάρκας SEPTONA σε νέες αγορές όπως Μάλτα, Γεωργία, Ιορδανία, Σενεγάλη, Κίνα και Ρωσία.

    Όπως δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Κωνσταντίνα Ευαγγελίου: “Στη SEPTONA είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι από ποτέ για το μέλλον καθώς αλλάζουμε σελίδα μέσω σημαντικών επενδύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό, ακόμα πιο ποιοτικά προϊόντα και δυνατή επικοινωνία για να πρωταγωνιστήσουμε στην αγορά της προσωπικής περιποίησης”.

    Ποια είναι η SEPTONA

    Η Septona, κυρίαρχη στον κλάδο των ειδών προσωπικής υγιεινής, είναι μια 100% ελληνική επιχείρηση που, αξιοποιώντας πλήρως το μοντέλο της καθετοποιημένης παραγωγής, πέτυχε σε μία δεκαετία όχι απλώς να υπερδιπλασιάσει τον τζίρο της, αλλά να κυριαρχήσει στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή αγορά και να καθιερώσει την παρουσία της σε 70 χώρες.

    Με κύκλο εργασιών άνω των 60 εκατ. ευρώ και συνεχή αναπτυξιακή πορεία, η Septona παράγει όλα τα προϊόντα της στις δικές της μονάδες, εφαρμόζοντας ένα πλήρως καθετοποιημένο μοντέλο παραγωγής και συσκευασίας των προϊόντων της.

    Η Septona διαθέτει σήμερα τέσσερα εργοστάσια, συνολικού εμβαδού 60.000 τ.μ., στα Οινόφυτα, στα οποία παράγονται 600 έτοιμα προϊόντα κάθε λεπτό. Είναι η μοναδική ευρωπαϊκή επιχείρηση με 100% καθετοποίηση στην παραγωγή και με δικά της κέντρα διανομής σε πέντε χώρες.

    Οι εξαγωγές της που έχουν συνεχώς ανοδική τάση αντιπροσωπεύουν το 68% του κύκλου εργασιών της και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ίσως στοιχεία είναι ότι το 40% αυτών των εξαγωγών κατευθύνεται στις πλέον απαιτητικές αγορές της Ευρώπης, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία.



    ΣΧΟΛΙΑ