• Business

    Ποιοι θέλουν το Ερρίκος Ντυνάν. Παρασκήνιο και ονόματα

    Eρρίκος Ντυνάν

    Eρρίκος Ντυνάν


    Δεκάδες είναι οι επενδυτές εντός και εκτός Ελλάδας οι οποίοι έλαβαν επιστολή πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του εμβληματικού νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από την PricewaterhouseCoopers, η οποία ενεργεί ως σύμβουλος πώλησης της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς η διαδικασία της πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν έχει πλέον μπει στις “ράγες”.

    Μεταξύ των 60 περίπου επενδυτών που έλαβαν επιστολές περιλαμβάνονται μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια (Ιατρικό Αθηνών, Υγεία, Ευρωκλινική), το επενδυτικό fund CVC Capital Partners (που διεκδικεί επίσης το μερίδιο της MIG στο Υγεία), καθώς και το fund Invel, το οποίο είναι βασικός μέτοχος της Εθνική Πανγαία. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν αρκετά επενδυτικά σχήματα και funds από Κίνα, Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάζουν το ενδεχόμενο συμμετοχής στη διαγωνιστική διαδικασία., πιθανόν σε συνεργασία με κάποιον ελληνικό όμιλο.

    Για την ώρα, πάντως, το ενδιαφέρον για την απόκτηση του Ερρίκος Ντυνάν είναι περισσότερο φιλολογικό παρά ουσιαστικό, καθώς οι επενδυτές περιμένουν πληροφόρηση από την PwC για τα οικονομικά στοιχεία του νοσοκομείου, και κυρίως για τις δανειακές του υποχρεώσεις, προκειμένου να “ζυγίσουν” τις επιλογές τους και να κρίνουν αν θα ήταν συμφέρουσα η επένδυση σε ένα νοσοκομείο που αποτελεί μεν ένα σημαντικό asset στην ελληνική αγορά της ιδιωτικής περίθαλψης, όμως ταλανίζεται από τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες διοικήσεις. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα μεγάλα θεραπευτήρια, που ήδη έχουν σημαντικές δικές τους δανειακές υποχρεώσεις, έχει μεγάλη σημασία να διευκρινιστεί το τι χρωστά το Ερρίκος Ντυνάν και σε ποιους. Αξιολογείται πάντως θετικά σε πρώτη φάση το γεγονός ότι ο τζιρος του νοσοκομείου εμφανίζεται ενισχυμένος τα τελευταία χρόνια.

    Στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, η PwC θα ζητήσει από τους ενδιαφερόμενους να υπογράψουν συμβάσεις εμπιστευτικότητας, ενώ η διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν έχει διαμηνύσει πως η πώληση του νοσοκομείου προγραμματίζεται για το ερχόμενο φθινόπωρο το αργότερο.

    Ασαφές παραμένει πάντως το πώς ακριβώς θα γίνει η μεταβίβαση του Ερρίκος Ντυνάν. Δύο είναι τα σενάρια: Είτε το νοσοκομείο θα πωληθεί στο σύνολό του, είτε η Ημιθέα (που ανήκει κατά 100% στην Τράπεζα Πειραιώς) θα διατηρήσει τις υποδομές του νοσοκομείου, με προοπτική παραχώρησής τους σε τρίτο στη συνέχεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Σε περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Deutsche Bank

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Παρασκήνιο και διάλογοι: Πώς η τρόικα ακύρωσε τον διαγωνισμό της Γεροβασίλη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Aegean: Ανοδική πορεία και αύξηση τζίρου 9% το πρώτο τρίμηνο του 2018



    ΣΧΟΛΙΑ