• Business

    Παρασκήνιο: Γιατί ο Τσαμάζ εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΕΤΤ; Τα καρφιά στον ανταγωνισμό

    Μιχάλης Τσαμάζ ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    Το ότι οι σχέσεις μεταξύ του ΟΤΕ και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) δεν είναι και οι καλύτερες είναι κάτι που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν καλά. Όμως ακόμα και αυτοί εξεπλάγησαν από τη σφοδρότητα της επίθεσης που εξαπέλυσε χθες δημοσίως ο επικεφαλής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, κατά της ΕΕΤΤ.

    Είναι ενδεικτικές κάποιες από τς εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Τσαμάζ:

    Αρνούμαι να παραδώσω τα κλειδιά του ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ

    Η δουλειά της ΕΕΤΤ είναι να εξασφαλίζει πως υπάρχει ανταγωνισμός και όχι να καθορίζει πώς εμείς θα κινηθούμε εμπορικά

    Ο ΟΤΕ θέλει να προσφέρει φθηνότερες τιμές και η ΕΕΤΤ δεν τον αφήνει

    Έχω την εντύπωση ότι στην ΕΕΤΤ δημιουργούν γραφειοκρατία για να αιτιολογήσουν τη λειτουργία τους”

    Το μοντέλο αξιολόγησής τους είναι παρωχημένο, με συνθήκες 2015”.

    Είναι μάλλον ξεκάθαρο ότι ο ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ θεωρεί πως με τη στάση της απέναντι στον Οργανισμό, η ΕΕΤΤ τον σαμποτάρει. “Αυτό που ζητάμε είναι δίκαιη και διαφανής ρύθμιση για όλους”, τόνισε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας ότι “δεν είναι δυνατόν να ζητάμε έγκριση για χριστουγεννιάτικα πακέτα και να λαμβάνουμε την έγκριση το Πάσχα”.

    Πίσω από όλα αυτά, όπως εκτιμούν άνθρωποι της αγοράς, κρύβεται η υπόθεση της προσφυγής της Vodafone κατά του ΟΤΕ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της Cosmote στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας. Μία υπόθεση που δεν είναι καινούργια, όμως η ΕΕΤΤ πιθανότατα μέχρι το τέλος του 2017, που λήγει η θητεία της σημερινής της διοίκησης, θα συζητήσει για το θέμα αυτό σε μία από τις συνεδριάσεις της και θα λάβει αποφάσεις.

    Γι’ αυτόν το λόγο άλλωστε ο Μιχάλης Τσαμάζ έστρεψε τα πυρά του και κατά των ανταγωνιστών του ΟΤΕ, σχολιάζοντας ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητούν να τιμωρηθεί ο ΟΤΕ επειδή κάνει επενδύσεις, ενώ σχολίασε πως έκαναν ό,τι μπορούσαν για να εμποδίσουν τον ΟΤΕ να επενδύσει σε νέες υποδομές, “για να καταλήξουν τελικά να διαφημίσουν τεχνολογία και οπτικές ίνες στην πλάτη του ΟΤΕ”.

    Ο κ. Τσαμάζ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο ΟΤΕ είναι μακράν ο μεγαλύτερος επενδυτής στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, με το σύνολο των επενδύσεων που θα υλοποιήσει την περίοδο 2011 – 2020 να ανέρχεται στα 3,5 δισ. ευρώ.

    Σημειώνεται πως στις αρχές του μήνα ο Μιχάλης Τσαμάζ είχε απευθυνθεί με επιστολή του στην ΕΕΤΤ, εκφράζοντας με πολύ σκληρό ύφος τα παράπονα του ΟΤΕ από τη στάση της Επιτροπής απέναντί του, χωρίς να πάρει ποτέ απάντηση…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Yoleni’s: «Πότε ανοίγει το κατάστημα στις ΗΠΑ–Τα σχέδια για το Κολωνάκι»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΤΕ: Γιατί χοντραίνει το παιχνίδι ο Τσαμάζ;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έφτασε: Όλο το παρασκήνιο για το πρώτο σπίτι που βγαίνει στο σφυρί



    ΣΧΟΛΙΑ