• Business

    Νέο έργο Ταυτοτήτων στην Αυστρία για την AUSTRIACARD


    Ένα ακόμη συμβόλαιο για κάρτα ταυτότητας εμφανίζεται να έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα η AUSTRIACARD, αυτή την φορά για την αγορά της Αυστρίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το έργο που αναλαμβάνει ο όμιλος αφορά στην αντικατάσταση της υπάρχουσας ταυτότητας των Αυστριακών αστυνομικών. Το έργο περιλαμβάνει dual interface chip με ψηφιακό πιστοποιητικό αλλά και υψηλές προδιαγραφές εκτυπώσεων ασφαλείας, όπως για παράδειγμα guilloches, micro text, UV κ.α.

    Η νέα ταυτότητα καλύπτει τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας σε παγκόσμιο επίπεδο και θεωρείται ιδιαίτερης προστιθέμενης αξίας. Η συγκεκριμένη ανάθεση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καρτών-ταυτοτήτων που έχει αναλάβει η AUSTRIACARD σε διάφορες χώρες (Αυστρία, Σουηδία, Σαν Μαρίνο, Νιγηρία, Ρουάντα κα), αναδεικνύοντας την εταιρεία σε έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές καρτών στον τομέα του ID/Government όχι μόνο σε Ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

    Η AUSTRIACARD, μέλος της οποίας είναι η εισηγμένη Inform, αποτελεί έναν διεθνή Όμιλο που δραστηριοποιείται στον τομέα του Information Management υπό το εμπορικό σήμα INFORM, αλλά και στον τομέα του Digital Security, υπό το εμπορικό σήμα AUSTRIACARD.

    Διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες παραγωγής έξυπνων καρτών, ταυτοτήτων κλπ. σε Αυστρία και Ρουμανία, υψίστης ασφαλείας δεδομένων, πιστοποιημένες από διεθνείς οργανισμούς όπως η Visa, η MasterCard, η Diners κλπ. καθώς και πέντε κέντρα προσωποποίησης έξυπνων καρτών, σε Ελλάδα, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία, επίσης υψίστης ασφαλείας δεδομένων και πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς.

    Η σημαντική αυτή εξέλιξη για την AUSTRIACARD έρχεται λίγο πριν εκκινήσουν οι διαδικασίες για τον μεγάλο διαγωνισμό που θα αναδείξει την ανάδοχο εταιρεία η οποία θα αναλάβει το έργο έκδοσης των νέων ταυτοτήτων για τους Έλληνες πολίτες.

    Ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας και εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο εντός του οποίου θα υλοποιηθεί η διαγωνιστική διαδικασία.

    Το έργο αναμένεται να διεκδικήσει η AUSTRIACARD, μέλος της οποίας είναι η εισηγμένη στο Χ.Α. Inform Lykos, δεδομένης της τεχνογνωσίας και εμπειρίας που διαθέτει.



    ΣΧΟΛΙΑ