• Business

    Nasdaq: Το πιο δυνατό πρώτο 10ημερο έτους από το 2014

    • NewsRoom
    Dow Jones Wall Street


    Με νέα ρεκόρ τερμάτισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, συντηρώντας την ανοδική τάση που έχει επικρατήσει στο ταμπλό της Wall Street από την αρχή του έτους (με εξαίρεση τη συνεδρίαση της Τετάρτης), σηματοδοτώντας ένα “κύμα” αισιοδοξίας σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας και καθώς η περίοδος δημοσιεύσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων ξεκίνησε.  Στον απόηχο των ανακοινώσεων από μεγάλα τραπεζικά ονόματα των ΗΠΑ και με τις τιμές του πετρελαίου να κινούνται σε υψηλό τριετίας, οι δείκτες βρήκαν στήριξη στις μετοχές του χρηματοοικονομικού και ενεργειακού κλάδου, πηγαίνοντας κόντρα στις όποιες πιέσεις προέκυψαν από το τεχνολογικό “μέτωπο”, μετά από την πτώση της μετοχής της Facebook.

    Στις εξελίξεις της ημέρας, στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να παρατείνει την αναστολή των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, σαν “τελευταία ευκαιρία” όμως για διόρθωση της πυρηνικής συμφωνίας – την οποία ο ίδιος έχει επικρίνει ως “τη χειρότερη συμφωνία που έχει γίνει ποτέ”.

    Δείκτες – Στατιστικά

    Η συνεδρίαση της Παρασκευής ολοκλήρωσε το καλύτερο πρώτο 10ήμερο έτους από το 2003 για τον Dow Jones και τον S&P 500, με τα κέρδη τους να διαμορφώνονται σε 4,3% και 4% αντίστοιχα, ενώ ο Nasdaq είχε το πιο δυνατό πρώτο 10ήμερο έτους από το 2004 με άνοδο 5%.

    Όσον αφορά στις επιδόσεις της ημέρας, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 228 μονάδες ή 0,89% στις 25.803,19 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,67% στις 2.786,24 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,68% στις 7.261,06 μονάδες.

    Στα επιχειρηματικά, η αγορά έκανε focus στα αποτελέσματα των τραπεζών που ήλθαν στη δημοσιότητα, τα οποία και έχουν μια μικτή εικόνα. Ειδικότερα, τα κέρδη δ΄ τριμήνου της JP Morgan ήταν μειωμένα κατά 37%, ενώ η Wells Fargo παρουσίασε χαμηλότερα των προσδοκιών κέρδη δ’ τριμήνου, με την κερδοφορία της BlackRock εντούτοις να ξεπερνάει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Την ίδια ώρα, “βουτιά” κοντά στο 5% υπέστη η μετοχή της Facebook, μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε ο “γίγαντας” Facebook στην κεντρική ροή αναρτήσεων της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης (news feed).



    ΣΧΟΛΙΑ