• Business

    Μύκονος: Αριθμός ρεκόρ – Από 100% εως 300% αυξημένα έσοδα

    Nammos


    Είναι ίσως ο καλύτερος Μάιος για το νησί της Μυκόνου (προφανώς και ολόκληρης της Ελλάδας). Σύμφωνα με εκτιμήσεις τουλάχιστον 5 μεγάλων ξενοδόχων του νησιού τα έσοδα τους για τον τρέχοντα μήνα είναι αυξημένα από 100% έως 300% κάτι που σηματοδοτεί ότι το φετινό καλοκαίρι οι επιχειρήσεις του νησιού θα σημειώσουν νέο  ρεκόρ εσόδων και προφανώς και κερδών.

    Η σημαντική άνοδος του τζίρου των επιχειρήσεων στην Μύκονο οφείλεται στην αύξηση του τουρισμού και των τιμών που έγιναν για μια ακόμα χρονιά. Αυτή την στιγμή το νησί διαθέσει 33 μονάδες 5 αστέρων και τουλάχιστον 60 ξενοδοχεία 4 αστέρων. 

    AIRBNB

    Μεγάλη άνοδος καταγράφεται και στις ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών μέσω AIRΒΝΒ. Σύμφωνα με πηγές ο πιο δημοφιλής και πολυτελής προορισμός του Αιγαίου, έχει αυτή την περίοδο σχεδόν τριπλάσιες κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι, με μία αύξηση της τάξεως του 173% σε σχέση με πέρυσι, αποτελώντας μάλιστα έναν από τους λίγους ευρωπαϊκούς προορισμούς στη συνολική 20άδα των προορισμών με τη μεγαλύτερη αύξηση παγκοσμίως. 

    Το ελληνικό νησί βρίσκεται στην 19η θέση της συνολικής κατάταξης.  Από ευρωπαϊκούς προορισμούς, στην ίδια λίστα με τη μεγαλύτερη άνοδο στις κρατήσεις βρίσκονται το διάσημο τουριστικό θέρετρο της Βρετανίας, το Μπόρνμουθ στη δεύτερη θέση με μία αύξηση κατά 353%, η Πάφος και η περιοχή γύρω από την Αμμόχωστο (+234%), το Κάρντιφ επίσης στη Μεγάλη Βρετανία (+206%) και το Ζάγκρεμπ στην Κροατία με μία αύξηση κατά 175%.

    Η μέση τιμή ενοικίασης είναι 9,000 – 11,000 ευρώ  την εβδομάδα.

    Α Τρίμηνο του 2018 

    Αν και η επιβατική κίνηση του α’ τρίμηνου του έτους κινείται παραδοσιακά σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, εντούτοις, η άνοδος επιβατών εξωτερικού που κατέγραψαν  δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί είναι από αξιοπρόσεκτη έως εντυπωσιακή.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μυκόνου. Η κοσμοπολίτικη «μητρόπολη» του Αιγαίου εμφανίστηκε να καταγράφει αύξηση επιβατών εξωτερικού 6.125% στους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς που διανύουμε.

    Στοιχείο το οποίο παράγοντες του χώρου ερμηνεύουν ως πιθανή ένδειξη επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και απαρχή για την καθιέρωση της Μυκόνου σε προορισμό 365 ημερών.

    Στελέχη της εγχώριας αγοράς, ωστόσο, αποδίδουν τις αυξημένες αφίξεις του φετινού Μαρτίου στο Πάσχα των Καθολικών, που έφερε στην Ελλάδα αρκετούς ξένους με την ευκαιρία των εορταστικών αργιών.



    ΣΧΟΛΙΑ