• Business

    Γ. Χατζηπατέρας: Αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της Dorian LPG. Ποιος βασικός μέτοχος αποχωρεί;

    Γιάννης Χατζηπατέρας

    Γιάννης Χατζηπατέρας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Dorian LPG


    Στην πώληση του ποσοστού που κατέχει στην ναυτιλιακή Dorian LPG συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Χατζηπατέρα, προσανατολίζεται ένα εκ των βασικών της μετόχων.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μέτοχος εξετάζει το ενδεχόμενο να διαθέσει από 5,5 εκατ. έως 7 εκατ. μετοχές μέσω της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών και με υπεύθυνο υλοποίησης της την Pareto Securities, επισημαίνει το tradewinds.

    Το μερίδιο αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 10% με 15% του μετοχικού κεφαλαίου της Dorian. Το χρηματιστήριο του Nasdaq καταγράφει ως τους δύο μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές της εταιρίας την Kensico Capital Management με 8 εκατ. μετοχές και την Wellington Management με 6,65 εκατ. μετοχές.

    Η Seacor Holdings και η ελληνική Dorian Holdings ήταν οι δύο βασικοί μέτοχοι πριν η Dorian LPG πραγματοποιήσει την πρώτη της εισαγωγή στις χρηματιστηριακές αγορές και συγκεκριμένα στην αγορά του Όσλο, το καλοκαίρι του 2013.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η Seacor που αποτελούσε τον κύριο μέτοχο με ποσοστό άνω του 16%, πούλησε περίπου 4 εκατ. μετοχές της Dorian LPG στους δικούς της μετόχουςΣυγκεκριμένα, η Seacor Holdings διένειμε 3.977.135 μετοχές της ναυτιλιακής στους μετόχους της, όπως έγινε γνωστό.

    Οι εταιρίες HNA Group και BW Euroholdings αποτελούν δύο ακόμη σημαντικούς μετόχους της εισηγμένης.

    Υπενθυμίζεται ότι το 2016, η Dorian LPG αποφάσισε να υιοθετήσει ένα σχέδιο προστασίας των μετόχων της σε περίπτωση που κάποιος επενδυτής ή μια άλλη εταιρία προσπαθούσε να εξαγοράσει ποσοστό της, της τάξεως του 15%, αποφασίζοντας έτσι την καταβολή μερίσματος με τη μορφή ενός δικαιώματος αγοράς μίας προνομιούχας μετοχής για κάθε μια κοινή ονομαστική μετοχή της.

    Τα μέτρα είχαν στόχο να κατανοήσουν όλοι οι μέτοχοι το πόση αξία έχει η επένδυσή τους σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και να επωφεληθούν από αυτή ανάλογα.

    Dorian LPG Γιάννης Χατζηπατέρας
    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου αερίου πετρελαίου τύπου eco-VLGC “Challenger” της Dorian LPG είναι χωρητικότητας 84.000-cbm και κατασκευής του έτους 2015

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αγγ. Φράγκου: Νέα επεκτατική κίνηση από τη Navios Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Λογοθέτης: Ο διορατικός εφοπλιστής που αγοράζει φθηνά και πουλάει ακριβά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Τσαντάνης: Σίδηρος και άνθρακας εκτοξεύουν τη ζήτηση των capesizes



    ΣΧΟΛΙΑ