• Business

    Ένωση Επενδυτών: Τα πέντε καυτά ερωτήματα στη διοίκηση της Folli Follie για τη Γ.Σ.

    Κουτσολιούτσος Folli Follie

    Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


    Πέντε ερωτήματα προς τη διοίκηση της Folli Follie σκοπεύει να θέσει η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών δια του προέδρου της, Γιώργου Κυριακόπουλου,  στην αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

    Ειδικότερα,

    Ερώτημα 1ον : Πότε θα τεθεί προς έγκριση από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων, που είναι το ανώτατο αποφασιστικό όργανο κάθε ΑΕ, το φημολογούμενο σχέδιο εξυγίανσης ;

    Ερώτημα 2ον : Θα προβλέπεται σε αυτό το σχέδιο η έγκριση της με κάθε νομικό μέσο διεκδίκησης της επιστροφής των ποσών που , όπως πιθανολογείται από το πόρισμα Δραγάτση ,έχουν υπεξαιρεθεί από την επιχείρηση, από οποιονδήποτε και  σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν έχουν αυτά καταλήξει ;

    Με βάση την πιο απλή λογική , ο δανεισμός ύψους 474,2 εκατ ευρώ τον οποίο έχει αναλάβει η FF από το 2015 (αναλυτικά 249,5 εκατ €  +  132 εκατ € (CHF) των 2 ομολογιακών   + 51 εκατ € για τα δάνεια Schuldschein   + 41,7 εκατ € ο τραπεζικός δανεισμός ). Δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό ότι εξαϋλώθηκε μέσα σε μόλις τρία έτη, παρά μόνο εάν έχει ενδεχομένως συντελεστεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

    Όπως φάνηκε από τα πραγματικά στοιχεία της  επιχείρησης ,που τώρα δημοσιεύτηκαν , η οποία μέχρι πρόσφατα απολάμβανε τεράστιας φήμης και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα εξεύρεσης αγοραστών για τα προϊόντα της , έστω και αν δεν προέκυπταν κέρδη τελικά , η όποια τυχόν ζημιά  ανερχόταν σε ποσά  έως των -40 εκατ. ευρώ/έτος  κατά μέγιστο.

    Μετά από απλές πράξεις συνεπώς , απομένει ένα τεράστιο  ποσό της τάξης των 400 εκατ. ευρώ του δανεισμού  που θα πρέπει να αναζητηθεί σε οποιοδήποτε σημείο της οικούμενης και αν έχει ενδεχομένως αποκρυφτεί , και να ανακτηθεί προς όφελος τόσο των ομολογιούχων όσο και των μετόχων , που τελευταία , χωρίς ντροπή , τους ανακοινώνεται ότι θα πρέπει να αρκεστούν μόνο με μερικά λεπτά του ευρώ ανά μετοχή.

    Ήδη από το προκαταρκτικό πόρισμα της A&M αλλά και αυτό της επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το νήμα της “περίεργης” κατάληξης κάποιων κονδυλίων, όπως του δανείου 122 εκατ. ευρώ προς την άγνωστων στοιχείων  Landocean Industrial Limited   και οι  προκαταβολές 250 εκατ προς την εταιρεία “σφραγίδα” (σύμφωνα με το πόρισμα ΕΛΤΕ ) Τhana Prasertsian.

    Είναι επίκαιρο εξάλλου το γεγονός ότι ,το γνωστό πλέον fund QCM, στην πρόσφατη νέα αποκάλυψη του για την εταιρεία Aphria Inc , επεσήμανε ότι η νόμιμη δραστηριότητα ήταν απλώς κάλυμμα για την αφαίμαξη της επιχείρησης και την υπεξαίρεση τεράστιων ποσών από  insiders  που κατάκλεψαν τους μετόχους. Θυμίζουμε επίσης, ότι ακόμα και στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης Madoff , έχει ανακτηθεί άνω του  70% των κεφαλαίων για τα θύματα του σκανδάλου   Madoff Victims Near Full Recovery of Principal With Payout

    Ερώτημα 3ον :

    Το οριστικό πόρισμα της Alvarez & Marsal, με τον εγκληματολογικό έλεγχο πότε αναμένεται να παραδοθεί;

    Ερώτημα 4ον :

    Τελικά πότε θα αποφασίσει η εταιρεία να πει όλη την αλήθεια στο επενδυτικό κοινό;

    Στην πρόσφατη ανακοίνωση της FF στις 18/12/18 για την “χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση” , με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι οι περίφημες μετοχές DUFRY AG , που μέχρι πρόσφατα στις οικονομικές καταστάσεις  θεωρούνταν  στιβαρό  περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας , τελικά όχι μόνο δεν μπορούν να αξιοποιηθούν αλλά αντίθετα   ..,  ” Υφίσταται ευρύ φάσμα ως προς την αξία, ”  που μπορεί να καταλήξει και σε  … ”    πιθανή καταβολή υπολείπουσας αξίας αδυναμία αποπληρωμής από τον Όμιλο στην Dufry AG ” !! (σελ 6/11 της ανακοίνωσης) Ενώ λοιπόν το κυρίαρχο αφήγημα ήταν ότι τα “σάπια μήλα” ήταν περιορισμένα  μόνο στην θυγατρική στην Ασία, τελικά προκύπτει ότι και η εδώ εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα όλη την αλήθεια σχετικά με την συναλλαγή με την DUFRY του  2013 .

    Ερώτημα 5ον :

    Θα ειπωθεί επιτέλους από κάποιον υπεύθυνο, μια συγνώμη  προς τους μετόχους;

    H Ένωση Ελλήνων Επενδυτών καλεί και πάλι τους μετόχους της FF να μην απογοητεύονται και να συμμετέχουν μαζικά τόσο στις νομικές ενέργειες όσο και στις επόμενες Γ.Σ. που θα κρίνουν το μέλλον των διεκδικήσεων τους.

    Καλεί επίσης όλους τους δημοσιογράφους να έρθουν στην Γ.Σ. για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια της Ένωσης για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πλήρης επιβεβαίωση του mononews: Τέλος η Nike από την Folli Follie – Χάνει και την VΙLΕΒRΕQUΙΝ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άφεση αμαρτιών στην οικογένεια Κουτσολιούτσου δίνει το σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το προσκλητήριο της Folli Follie για τους ομολογιούχους των 249,5 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ